Alman Futbol Federasyonu'nun Türk takımlarına yönelik yasağı nedeniyle Beşiktaş, Almanya kampında yapacağı hazırlık maçlarını seyircisiz oynamak zorunda kalacak.

Günlerdir basında yayınlanan "Beşiktaş Almanya'da hazırlık maçı yapamayacak" şeklindeki haberleri yalanlayan organizatör Mehdi Işık, Beşiktaş'ın iki hazırlık maçı yapacağını ancak Alman Futbol Federasyonu'nun (DFB) Türk takımlarına yönelik yasağı nedeniyle maçların seyircisiz oynanacağını söyledi.

"TARAFTARLARIN DAHA DUYARLI OLMASI GEREK"

Beşiktaş'ın Almanya'daki kamp programını organize eden organizatör Mehdi Işık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Beşiktaş futbol takımının 2014 / 2015 sezonun yaz hazırlık kampının ilk etabı 29 Haziran - 10 Temmuz tarihleri arasında Bielefeld şehri, Marienfeld kasabasında yapılacak. Bu 11 günlük etapta Beşiktaş'ın talep ettiği iki hazırlık maçını maalesef taraftara kapalı bir şekilde oynamak zorunda kalacağız. Bunun nedeni ise, Alman Futbol Federasyonu (DFB), Beşiktaş'ın Almanya'da seyircili maç yapmasına izin vermemesi. Bu yasağın sebebi ise daha önceki yıllarda Türk takımlarının Almanya'da oynadığı ve olay çıkan maçlar olarak gösteriliyor. Günlerdir basında çıkan 'Beşiktaş Almanya'da maç yapamıyor. Hiç hazırlık maçı olmayacaktır' ve buna benzer haberler kesinlikle doğruyu yansıtmamaktadır. Beşiktaş bu kamp sürecinde SC Verl ve SV Rödinghausen takımları ile antrenman maçı yapacaktır. Maçlar taraftara kapalı oynanacağı için gün ve saat belirtmiyorum. Bu yasağın bir an önce kalkması için Almanya'da yaşayan Türk futbolseverlerin bundan sonra daha duyarlı olmasını temenni ederim."

MESUT ZEYREK - BİELEFED /