BEŞİKTAŞ Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e alacakları ile ilgili bir an önce karar vermesi gerektiği mesajını iletti.
Futbol Federasyonu Başkanı ve Beşiktaş kulübünün eski başkanı Yıldırım Demirören'in kulüpten alacakları ile ilgili belirsizliğin kendilerini rahatsız ettiğini belirten Çebi, ''Sayın eski başkanımız Yıldırım Demirören, mali kongrede Beşiktaş camiasından helallik isteyerek alacağı rakamı bahşettiğini ifade etmiştir. Maalesef o günden bu güne bizler bir Beşiktaş başkanının ve Beşiktaş için önemli olan bir ailenin Beşiktaş ile helalleşme arzusuna istinaden bu kapıyı bugüne kadar açık bıraktık. Hiç birimiz kendilerine bu parayı bahşedin demedik. Kendisi o gün kongrede ibra olabilmek adına belki de, ''Ben bu parayı bahşediyorum, helallik istiyorum'' dedi. Biz de gerekli evrakın bize tevdi edilmesi için uzun zamandan bu yana kendisiyle görüşüyoruz. 'Bugün, yarın' şeklinde maalesef oyalanmış bulunuyoruz. Şunu söylemek istiyorum, bu benim de şahsi fikrimdir, eğer Beşiktaş'tan alacağını bahşedecekse bahşetsin, bahşetmeyecekse de biz borcumuzu bilelim. Biz bu borcu da öderiz. Bugüne kadar onların borçlarını ödedik, başka bir şey ödemedik. Bunların üstüne bir 100 daha gelmiş gelmemiş, benim yönetim kurulum için bu paralar çok da önemli değildir. Helalleşme isteği adına bu kapıyı açık bıraktık, ama oyalandığımızı görüyoruz. Buradan çağrı yapıyorum, ya bu evrakı gönder ya da çık 'ben bahşetmekten vazgeçtim' de. Biz de borcumuzu bilelim, sana nasıl ödeyeceğimizin hesabını kitabını yapalım Sayın Başkan" diye konuştu.
"BU STAT BAŞLAMIŞTIR, BİTECEKTİR, KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN"
Ahmet Nur Çebi, divan kurulu toplantısında üyelerin konuşmalarına hitaben eleştirilere de yönetim adına cevap verdi. Çebi, statla ilgili olarak, ''Biz, Beşiktaş Kulübü içerisinde bize verilen görevi yapmaya çalışıyoruz. Stadyumun fonlama işlemi devam ediyor. Bu stat başlamıştır, bitecektir, kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı,
"ADİL OLMAYAN BU YASALAR DEĞİŞMEDİĞİ MÜDETTÇE BU CEZALARI ALIYORUZ"
Ahmet Nur Çebi, olaylı Galatasaray maçı sonrası verilen cezayla ilgili de, "Galatasaray maçı sonrasında savunmalar dört dörtlük yapılmıştır. Cezalar haksız, ama yasalar böyle olduğu için bu cezaları almak zorunda kalıyoruz. Adil olmayan bu yasalar değişmediği müddetçe bu cezaları alıyoruz. Yasaların değişmesi gerektiği konusundaki düşüncelerimizi gerekli yerlere aktardık. İnşallah hakka ve adalete dayanan daha yasal bir düzenleme olmasını temenni ediyoruz. Bu konuda Beşiktaş'a zarar veren kişilerle şiddetli bir şekilde mücadele ediyoruz" dedi.
"KULÜBÜN BORCU NAMUSUDUR"
Beşiktaş'ın öncelikli sorununun mali sorunlar olduğuna değinen Çebi, "Kulübün borcu namusudur. Önce bu namusu temizleyeceğiz" dedi.
"RONALDINHO'NUN SPONSORLAR TARAFINDAN TRANSFERİ İÇİN ÇABALIYORUZ. KISA BİR SÜRE SONRA SONUÇLANIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM"
Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, son günlerde adı Beşiktaş ile anılan Brezilyalı Ronaldinho için de açıklamalarda bulundu. Çebi, bu transferi sponsorlarla çözme yolu aradıklarını belirtti. Ahmet Nur Çebi, "Savurgan bir politikamız yok. Ronaldinho'nun sponsorlar tarafından transferi için çabalıyoruz. Kısa bir süre sonra sonuçlanır diye düşünüyorum" dedi.
"BEŞİKTAŞ BİR ŞEY ALMA YERİ DEĞİLDİR"
Ahmet Nur Çebi son olarak, ''Beşiktaş maddi ve manevi anlamda bir şey alma yeri değildir. Ya buraya hizmet edeceksiniz, ya da çekip gidip evinizde oturacaksınız" ifadesini kullandı. AD(OS/FG)