Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - BEŞİKTAŞ Kulübü 2'nci Başkanı Ahmet Nur Çebi, hakem kararları konusunda en fazla canı yanan kulüp olduklarını belirterek, "Ancak biz Beşiktaşlıyız ve bir duruşumuz vardır. Beşiktaşlılar diğer kulüpler gibi gidip onun bunun kapısında bağırıp çağırmayı doğru bulmaz" dedi.
Ahmet Nur Çebi, yönetim kurulu üyeleri Berkan Gocay, Hakan Özköse ve genel sekreter Metin Albayrak ile birlikte Beşiktaş-Kardemir Karabükspor maçı öncesinde Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen, 'Üniversiteli gençler Beşiktaş'ın peşinde' konulu panelde öğrencilerle bir araya geldi. Beşiktaş Medya ve İletişim Direktörü Tuğrul Yenidoğan'ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Çebi, babası Yaşar Kaptan Çebi'nin Karabükspor'un kurucusu olduğunu, kulüpte başkanlık da yaptığını, bu yüzden Karabükspor'un yerinin kendisinde özel olduğunu söyledi.
STAD AĞUSTOS'A YETİŞTİRİLECEK
Çebi, 2 yıl önce yönetime geldiklerinde çok sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını, mali anlamda çok büyük sorumluluğu olan bir kulüp devraldıklarını söyledi. Beşiktaş'ın şu anda borçlarını ödeyebilen, kapısı çalındığında kimseyi mağdur etmeyen, sözlerini tutabilen bir kulüp haline geldiğini vurgulayan Çebi, şöyle dedi: "580 milyon liralık borç, 430 milyon liraya kadar düşürülmüştür. Şu anda bizim futbolcumuza, diğer sporcularımıza borcumuz yoktur. Bonservis borçları tamamen ortadan kaldırılmıştır. Aynı zamanda 40 milyon lira yeni stadımıza şu ana kadar yatırım yapılmıştır. Stadımız yaklaşık 200 ile 225 milyon lira arasında tamamlanacaktır. Bununla ilgili gelirlerimiz stadımızın kombine, localar ve vip koltuklarının satışları ile şu ana kadar realize edilmiştir ve devamı da gelecektir inşallah. Gelmediği yerde de zaten Beşiktaş'ın kaynakları ve kredi limitesi çok yükseldiği için de bu stadı tamamlamak için ufuk görünmüştür ve bu stad tamamlanacaktır. Ağustos ayına kadar açılışını yetiştirmek istiyoruz."
Çebi, soru üzerine yeni stadın kapasitesinin 41 bin 900 kişi olacağını, bu kapasitenin bundan sonra değişmesinin çok zor olacağını ifade etti. Çebi, başka bir soru üzerine de mali kriterlerle ilgili temiz kağıtlarını bugün Karabük'e gelmeden önce UEFA'ya teslim ettiklerini hatırlatarak, "Beşiktaş olarak evraklarımızı tertemiz verdik. Gözümüz aydın. Bu sene Avrupa kupalarına katılacağız" dedi.
HAKEM HATALARI
Çebi, 'Hakemlerden en çok canı yanan Beşiktaş, bu konuda neden sessiz kalıyorsunuz?' sorusu üzerine de şöyle konuştu: "Hakemler konusunda en çok canı yanan kulüp biziz. Ancak bir kasıt olmadığını biliyorum. Dolayısyla da hata yapan insanlara biraz nezaketli davranmak gerekiyor. Belli ölçülerde bunu yapıyoruz. Biz Beşiktaşlıyız ve bir duruşumuz vardır. Beşiktaşlılar diğer kulüptekiler gibi gidip onun bunun kapısında bağırıp çağırmayı doğru bulmaz. Biz kendi hakkımızı, hukukumuzu sahaya çıkar oynar ve o maçı hakeme rağmen alırız. Biz yumuşak bir tarzla hakemlerin hata yaptığını ifade ediyoruz. Hakemlerle ilgili biz inanın gereğini yapıyoruz. Bağırmanın, çağırmanın dışında gereken yapılıyor ve bir Beşiktaşlı yöneticiye yakışır bir tarzda bu mücadeleyi verdiğimizi de bilmenizi istiyorum. Bunların kamuoyuna yansımamış olması yapmadığımız anlamına gelmez. Biz ölçümüzü ve yerimizi biliyoruz, gereğini de yapıyoruz. Sessizce mücadelesini verelim. Bir Kasımpaşa maçının tekrarı vardır. Demek ki gereği sessiz de olsa yapılıyor."
FERNANDES VE ALMEİDA'NIN DURUMU
Fernandes ve Almeida'nın Beşiktaş'taki gelecekleriyle ilgili soruyu ise Çebi, "Fernandes bizi ne kadar istiyorsa biz de Fernandes’i o kadar istiyoruz. Eğer istemiyorsa biz de onu istemiyoruz. Tavır ve davranışlarının gelişmelerini zaman içerisinde göreceğiz. Son 2 ay kaldı. Ya Beşiktaş'ın futbolcusu olmayı arzu edecek, biz o isteği göreceğiz ve ona elimizi uzatacağız. İstemiyorsa da kendisini uğurlamayı gayet iyi bileceğiz. Almeida şu anda daha aktif futbolunu devam ettiriyor. Biz Almeida'yı Fernandes'ten bir adım önde daha istekli görüyoruz. Biz isteğimizi zaten onun bu güzel davranışı karşısında bir adım öne doğru çıkıyoruz. Beşiktaş'ı istemeyen hiçbir futbolcu ile ben kontrat yapmam. Konu para ise Allah selamet versin" diye cevapladı. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, panelin sonunda Çebi ve diğer panelistlere plaket verdi.

BD (EE/RT) (FOTOĞRAFLI)