ÜÇ gündür Antalya'nın Belek ilçesinde devam eden ve bugün sona eren Turkish Aırlines Open 2013 Golf Turnuvasına European Tour CEO'su George O'Grady CBE'nin sözleri damga vurdu. O'Grady, Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu'na, "Mükemmel bir turnuva gerçekleştirdiniz. Aslında Türkiye iki önemli organizasyona damga vurdu. Boğaz Köprüsü'ndeki etkinlik, bir diğeri de Belek'te eşine ender rastlanan turnuva. Bu bakımdan size minnettarız" dedi. CEO'nun bu sözlerine karşılık olarak, Ağaoğlu'da, "Esas biz size minnettarız. Bize bu turnuvayı verdiniz" şeklinde konuştu..
ÇAVUŞOĞLU'DA TEŞEKKÜR ETTİ
Avrupa Konseyi Parlementer Meclisi Başkanlığını (2010-2012) yapan ve aynı zamanda AK Parti Antalya Milletvekili olan Mevlüt Çavuşoğlu'da, turnuvanın aksaksız geçmesi için gece-gündüz çalışan Golf Federasyonu başkanı Ahmet Ağaoğlu ile emeği geçenlere teşekkür etti. Çavuşoğlu, "Bu etkinlikler ülkemizin dış alandaki prestijine itibar katıyor. Yabancı basın neler olduğu gördü, yazdı, görüntüledi ve yazmaya devam ediyor. Bu tabloda bizi ziyadesiyle memnun ediyor" dedi.
TIGER WOODS İLE REKLAM FİLMİ
Mevlüt Çavuşoğlu yerli ve yabancı medyanın buluştuğu barbekü partisinde bir ara THY Genel Müdürü Hamdi Topçu'ya, "Tıger Woods ile ilgili projeleriniz olabilir mi? Mesela bir reklam filmi, yada kullandığı materyallere THY logosu ve isminin yazılması gibi" deyince, Topçu, "Projeyi görmemiz lazım. Reklam filmi neden olmasın" diye karşılık verdi. Topçu, "Dünya'nın 241 noktasına uçan THY'nin desteği ve projesi bitmez. Basketbol ve Golfe verdiğimiz desteği devam ederiz. THY Markası büyüdü ve aranılan bir isim oldu, Golfte'te yer almaktan son derece memnunuz dedi.
ABD'Lİ GOLF MENACERİNİN ANNESİ VE VE ANNEANNESİ TÜRK
Dünya'nın dört bir tarafından Belek'e gelen ve turnuvayı seyreden ünlü isimler ve ilginç simalarda vardı. 21 yıldır Tiger Woods'un tüm turnuvalarını takip eden ABD'li emlak kralı Steve Mc'lean'da Belek idi. Ama biri vardı ki gerçekten ilginç bir hayat öyküsüne sahipti. Amerikalı Gabi Chendar, golf'ün tanınmış menajerlerinden biri. 150 kiloluk iri cüssesi ile dikkat Chendar'ın annesi Türk. İsmi ise Melahat. Daha da ilginci anneannesi de Türk ve ismi Sabahat. Chander, Belek için adeta methiyeler düzüyor.
MEHMET ERSOY HERKESİ HAYRAN BIRAKTI
Bu arada golfe karşılıksız destek veren federasyon üyesi, ETS yönetim Kurulu Başkanı ve Maxx Royal Otel zincirlerinin sahibi Mehmet Ersoy'da, 3 gündür otelinde ağırladığı yerli ve yabancı davetlilerle ayrı ayrı ilgilendi ve organizasyonları ile hayran bıraktı. Federasyondan hiçbir ücret almaksızın ekibi ile hizmet veren, herkesin bir dediğini iki etmeyen Ersoy'a, THY Genel Müdürü Topçu, Milletvekili Çavuşoğlu ve Federasyon başkanı Ağaoğlu ayrı ayrı teşekkür etti. Özellikle yabancı misafirler ve golfçüler Maxx Royal Otelinin konseptine olan hayranlıklarını sıkça dile getirdiler. FG(MA/FG)