Beko sponsorluğunda İspanya'da gerçekleşecek olan 2014 FIBA Dünya Basketbol Kupası'nın resmi maskotları FIBA'nın internet sitesi üzerinden yapılan bir lansmanla açıklandı. Iki eli sembolize eden Ole ve Hop, şampiyonanın resmi maskotları oldu. Arçelik A.Ş.'nin global markası Beko'nun sponsorluğunda, İspanya'da gerçekleşecek olan 2014 FIBA Dünya Basketbol Kupası'nın maskotlarının belirlenmesinde, iki eli sembolize eden ve şampiyonayla ilgili marka kimliğine hayat veren İspanya 2014 logosundan esinlenildi. Maskotlar ilk defa bir spor organizasyonunun logosunu karakter olarak tamamen yansıtıyor.

2014 FIBA Dünya Basketbol Kupası'nın logo ve sembolü olan iki elin tamamen vücut bulmuş halini yansıtan ve lansmanı FIBA'nın internet sitesi aracılığıyla yapılan Ole ve Hop, şampiyonanın sloganıyla da tamamen örtüşüyor: "Sizin Ellerinizde" (En Tus Manos).

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ana sponsoru Beko, Ole ve Hop ile birlikte turnuvanın dünya çapında tanıtımında önemli bir rol üstlenecek.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu yaptığı değerlendirmede, "Beko markamız ile başarıyla yürüttüğümüz basketbol sponsorluklarının ardından 2014 İspanya Dünya Basketbol Kupası'nı sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Seçilen maskotların markamızın genç ve dinamik karakterine mükemmel bir şekilde uyum sağladığını düşünüyoruz. Bu vesileyle bu benzersiz fırsattan ötürü FIBA'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca, Basketbol Milli Takımı'mızın şampiyonaya katılmaya hak kazanması heyecanımızı ve mutluluğumuzu pekiştirdi. Dünyanın her yerindeki tüm basketbol severlere çok heyecanlı anlar vaat eden Eylül ayını sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

Ole ve Hop, isimlerini rakip pota yakınında olan bir oyuncuya atılan pası havada yakalayarak smaç yapmak olarak bilinen (alley-oop) basketbol hareketinden almaktadır.

Her iki maskot, basketbola karşı ortak bir sevgi beslemekle birlikte çok farklı karakterlere sahip. Maskotlar hakkında daha fazla bilgiye http://fiba.com/pages/eng/fe/14/wcm/event-quide/p/mascot.html adresinde ulaşılabiliyor. İstanbul- (fotoğraflı)



ud(ud)