Fenerbahçe Resort ve Sport Topuk Yaylası Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Bekir İrtegün, verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini ve şampiyonlukta favorinin kağıt üzerinde kendileri olduğunu söyledi.

Basın toplantısına, kamp dönemi hakkında kendisine yöneltilen soruyu cevaplayarak başlayan Bekir İrtegün, verimli bir kamp dönemi geçtiğini belirterek, "Öncelikle herkese hoş geldiniz diyorum. Bu güzel tesisimizde 4.sezon başı kampınız. Her şey güzel gidiyor. Takımdaki arkadaşlığı da son derece üst seviyede olan ve birbirini çok iyi tanıyan ekibiz. Geçtiğimiz sezonu da güzel kapattık. Ayın 14'ünde de yeni sezonu açtık. Çok verimli ve mutlu bir kamp dönemi oluyor. İyi de çalışıyoruz. Ağır ve tempolu antrenmanlar yapıyoruz. Sorunsuz iyi bir şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi.

Yeni sezon formalarının başta kendisi olmak üzere takımdaki her oyuncu tarafından çok beğenildiğini de söyleyen Bekir, "Yeni sezon formalarımız satışa çıktı. Gökhan, Caner ve Diego formalarımızın reklam çekimini yaptılar ve çok güzel olduklarını anlatmışlardı. Açıkçası biz de merak ettik. Formalarımızı da burada görme şansımız oldu ve hepsi birbirinden güzel. Bizim taraftarımız her sene fazlasıyla ilgi gösteriyor. Bu formalar açıkçası benim buradaki 6 sezonum boyunca giydiğim en güzel forma diyebilirim. İnşallah bu forma altında 4.yıldızı da takacağız" şeklinde konuştu.

Başarılı oyuncu, yeni sezon formalarımızdan beyaz formanın kendisi adına favori olduğunu da, "Benim Fenerbahçe'ye yakıştırdığım en güzel forma efsane çubuklu forma ama beyaz da çok güzel olmuş. Favorim diyebilirim" şeklindeki sözleriyle açıkladı.

Takım içindeki rekabetin her zaman üst seviyede olduğunun altını çizen Bekir İrtegün, 4.yıldızı takma konusundaki düşüncelerini şu şekilde özetledi:

"Fenerbahçe'deki ilk 2 sezonum sıkıntılı geçmişti ama daha sonra gayet verimli sezonlar geçirdiğime inanıyorum. Sadece burada var olmak değil bu takımın başarılarına katkı sağlamayı istiyorum. Son 2-3 yılda katkıda verdiğimi düşünüyorum. Biz, büyük bir camiayız. Rekabet de üst seviyede. Aynı mevkide başarılı performans sergileyen arkadaşlarımız var. Forma bulma anlamında sıkıntılı dönemler de olabilir ama her şey güzel gidiyor. Bu sezon 4.yıldızı da çok istiyoruz. Mücadele etmek ve sahada olmak istiyorum. Bu yüzden de elimden geleni yapmaya çalışıyorum"

Haftalar öncesinde ilan edilen şampiyonluğun zor bir süreç sonunda geldiğini anlatan Bekir İrtegün, "Hiçbir şampiyonluk ve başarı kolay değildir. Rahat gibi gözükse de çok çalıştık. O çalışmayı devam ettirmek de başarıdır, takım olmak da başarıdır. Bizim takımın oyuncu profiline baktığınızda herkesin belli bir olgunlukta olduğunu görürsünüz. Forma şansı bekleyen arkadaşlarımız da oluyor. Bu anlamda sabırlı olmak da başarıdır. Bu konuların hepsinde başarılı olursanız şampiyon olursunuz. 2-3 hafta kala Fenerbahçe şampiyon demek sahanın dışında kalan; Hasa Ali, Holmen gibi forma şansı bulamayan arkadaşlarımıza haksızlık olur. Hiçbir şampiyonluk kolay değildir. Evet, geçtiğimiz sezonu güzel bir şekilde tamamladık. Bize skorlar yardımcı oldu. Bizim, takım olmamızda ve başarılı olmamızda takım olmanın önemi çok büyük. Son dakika golleri de bizi ileriye taşıdı. Bunların hepsini toplarsak zor bir şampiyonluk oldu" ifadelerini kullandı.

Sağlam karakterde ve özgüveni yüksek oyunculardan kurulu bir takım olduğumuzu yineleyen tecrübeli oyuncu, "Objektif olarak baktığımızda Fenerbahçe'yi kâğıt üzerinde favori görüyorum. Futbolda ise o kâğıt üzerindeki verileri sahaya taşımadığınız sürece tahminlerde bulamazsınız. Rakipler hakkında konuşmayı aslında sevmiyorum. Ama daha hazırız ve takım olmayı başarıyoruz. Takımımızın özgüveni çok yüksek. Bunlarla birlikte artılarımız daha da fazla. Tabii bu artıları sahaya yansıtamazsanız bir önemi de olmaz. Bütün rakiplere saygı duyuyoruz. Galatasaray'ın başına yeni bir antrenör geldi. Bazı sıkıntılar olmuştur. Beşiktaş da transferler yaptı. Ben genel anlamda bu senenin daha zor olacağını düşünüyorum. İlk 6-7 haftalık periyotu iyi geçersek daha güzel olacaktır diyebilirim" açıklamasında bulundu.

Kamp ortamının son derece eğlenceli geçtiğine bir kez daha değinen Bekir İrtegün, Orta Doğu ülkelerinin içinde bulunduğu durumu da, "Yemek ve antrenman dışındaki zamanı keşke herkes görebilse çok iyi bir atmosferimiz var. Selçuk'la da çok yakınız. Selçuk'un yaptığı en güzel şey, iyi gezer ve iyi çalışır. Zamanını iyi ayarlar. Şu anki gündem gereği sporun dışına çıkıp değerlendirme yapmak gerekirse de aslında üzerinde yaşadığımız dünya pek yaşanacak bir yer değil. İnsan hayattan soğuyor diyebilirim. Ben Gaziantep'te büyüdüm ve Suriye'nin yanı başında bir şehir.

İngiltere'den sonra Gaziantep'e ailemin yanına gittiğimde oradaki Suriyelileri gördüm ve çok kötü oldum. Gazze'de de her gün çocukların öldüğünü duyuyoruz, insanın nutku tutuluyor. Aslında bu da vicdanla ilgili bir. Geçtiğimiz günlerde yaptığım paylaşım ise vicdanla ilgiliydi. O sırada televizyonda 2-3 çocuğun öldüğü haberini duydum ve bir paylaşımda bulundum. Vicdan çok önemli bir şey. Bir an önce oradaki insanların yeniden huzurlu günlere dönmelerini çok istiyorum" sözleriyle özetledi.