Vergi kaçırdığı gerekçesiyle dün 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Bayern Münih kulübünün başkanı Uli Hoeness, büyük bir servetini, toplum içerisindeki olumlu konumunu ve şimdi DE başkanlığı kaybediyor.



Hoeness'i başkanlıktan azletmek üzere dün toplanan kulüp yönetiminin, Bayern Münih Holding murakabe heyetinin aldığı kararı bugün açıklaması bekleniyor. Hoeness'in yerine başkan yardımcısı Karl Hopfner'in (61) getirilmesi bekleniyor. Öte yandan muhtemel başkan adayı olarak eski Bavyera Başbakanı Edmund Stoiber (72), Franz Beckenbauer (68) ve Paul Breitner'in (58) de adı geçiyor.



Cezası henüz kesinleşmeyen Hoeness'in avukatının ilan ettiği gibi temyize gitmesi halinde Yargıtay’dan kesin kararın çıkmasının yıl sonuna kadar sürebileceği belirtildi.



Uli Hoeness, 1970-1979 yılları arasında futbolcu olarak hizmet verdiği Bayern Münih kulübünün, 2009 yılından beri başkanlığını yapmaktaydı. Oldukça başarılı bir başkan olan Hoeness, yıllık 433 Milyon Euro ciro yapan kulübe sadece geçtiğimiz yıl 14 Milyon Euro net kar yaptırdı. 230 bin üyesi olan Bayern Münih kulübünün şu anki firma değeri 1,3 Milyar Euro tahmin ediliyor.

AHMET İNCEL / MÜNİH -

ai(gh)