Ahmet İNCEL/MÜNİH, () - VERGİ kaçırdığı gerekçesiyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan ve istifa eden Bayern Münih kulübünün başkanı Uli Hoeness'e teknik direktör Pep Guardiola'dan destek geldi.

"Uli Hoeness, dostum olarak kalacak" diyen Guardiola, "Bugün benim için hiç de kolay bir gün değil. Ben sadece 9 aydır buradayım ve bu konu üzerine konuşmak benim için kolay değil. Duygularımı tam olarak ifade edebilmek için çok daha iyi Almanca konuşuyor olmayı dilerdim. Burada olduğum sürece Uli Hoeness'in dünyanın en iyisi olan bu kulüp için ne kadar önemli olduğunu gördüm. Onun gelecekte geri gelmesini ve bizi desteklemesini umuyorum" dedi.

Öte yandan Adidas'ın CEO'su 59 yaşındaki Herbert Hainer, Hoeness'ten boşalan Bayern Münih'in denetleme kurulu başkanlığına getirildi. Kulübün başkanlığına kimin getirileceği ise önümüzdeki 4 hafta içerisinde yapılacak olağanüstü genel kurulda belli olacak. Yeni başkan seçilene kadar kulübü, başkan yardımcısı Karl Hopfner yönetecek. 61 yaşındaki Karl Höpfner en güçlü başkan adayı olarak da görülüyor.

ai (os)