BURSA'da yarın yapılacak olan CEV A Bayanlar Avrupa Ligi final serisinin ilk maçında Türkiye ile Almanya Cengiz Göllü Salonu’nda saat 17.00’de karşı karşıya gelecek.

Türkiye Milli Takımı antrenörü Ferhat Akbaş, kaptan Gözde Yılmaz, Almanya Milli Takım antrenörü Givanni Guidetti, kaptan Lena Möllers, Federasyon Temsilcisi Bahar Mert Üçoklar Cengiz Göllü Salonu’nda ortak basın toplantısı yaptı. Bahar Mert Üçoklar, genç oyuncularıyla finale yükselen Türkiye ve Almanya’yı kutladığını belirterek, "Yarın Bursalı voleybol severler güzel bir maça tanıklık edecekler. İki takımıda başarı diliyorum" dedi.

Daha sonra Alman Milli Takımı Kaptanı Lena Möllers, “ İkinci kez bu kupada final oynama mutluluğunu tattık. Genç bir takımız. Bizim için önemli bir deneyim olacak. Şampiyon olmak için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” diye konuştu.

Bayan Milli Takımımızın kaptanı Gözde Yılmaz ise, “Finale kaldık. Mutluyuz. Güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Yarınki maçın önemini biliyoruz. İlk kez finale kaldık. Bu maçı kazanmak istiyoruz” dedi.

Daha sonra konuşan ve uzun yıllar Türkiye deneyimi olan Almanya Milli Takım antrenörü Givanni Guidete, “Ferhat Akb’ı genç oyuncularla finale kaldığı için kutluyorum. Genç bir takımla mücadele ediyoruz. Bu iki maçta bize büyük tecrübe olacak. İki takım da aslarını oynatmıyor. Biz libero ve savunmada deneyimli oyunculara sahibiz. Ancak Türkiye hücumda bizden üstün. Güzel bir maç olacak” dedi.

Milli Takı antrenörü Ferhat Akbaş ise konuşmasında şunları söyledi:

“Şu an dünya voleybolunda söz sahibi olan bir ülke Almanya ile karşılaşacağız. Genç bir takımla buraya geldik. Altın madalyayı kazanmak için ter dökeceğiz. Bursa’da Azerbaycan maçlarını kazandık. Güzel anılarla ayrıldık. Yine Bursalılaları tribüne bekliyoruz.”

FOTOĞRAF