BURSASPORLU Batalla ile dün 3 yıllık sözleşme imzalayan Çin Süper Ligi kulüplerinden Beijing Guoan'ın yöneticileri, bonservis bedeli olan 3,5 milyon Euro'yu Bursaspor Kulübünün banka hesabına yatırdı. Yeşil beyazlı kulüp ödemenin yapılmasının ardından sözleşme fesih evrakını Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) göndererek transferi onayladı.

Batalla Çin yolculuğu öncesinde ise yeşil beyazlı taraftarlar için mektup bıraktı. Batalla yazdığı mektupta teşekkür ederken, birgün Bursaspor'a tekrar döneceğinin sözünü verdi. Arjantinli yıldız mektubunda şu ifadelere yer verdi: 

"Sevgili Bursaspor taraftarına. Daha önceden de bahsettiğim bazı olaylardan dolayı bugün bir etap daha burada bitti. Buradan çok üzgün bir şekilde ayrılıyorum. Fakat şimdiye kadar Bursaspor'u hem profesyonel açıdan, hem de kişisel açıdan büyük bir gururla ve en iyi şekilde temsil ettiğime inanıyorum. Bu mektup ile bana gösterdikleri sonsuz sevgi ve saygı için herkese tekrar teşekkür etmek istiyorum. Her zaman bu sevgi ve saygıyı sizlere borç olarak içimde kalacak. Sizler için yapabileceğim en iyi şey, söz verdiğim gibi Türkiye'de Bursaspor'dan başka bir takımda oynamayacağım sözüdür. Bu bir veda değildir. Sadece tekrar görüşene kadar sizlere hoşçakalın diyorum. Bana sizden en güzel günler ve unutulmaz anılar kalacak. Buradan sizlere söz veriyorum ki birgün tekrar Bursaspor'a döneceğim. Ya futbolcu olarak ya da taraftar olarak. Belki de her ikisi. Herkese çok selamlar."