EDİRNE’de bu yıl 653’ncüsü düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde geçen yılın şampiyonu İsmail Balaban’ı süresiz uzatma bölümünde altın puanla yenerek başpehlivanlığı kazanan 30 yaşındaki Samsunlu Fatih Atlı, altın kemeri kazandığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "1960’larda Ahmet Karabacak 4 yıl altın kemeri kazanmış ama ebedi sahibi olamamış. Ben onun yarım bıraktığı işi tamamlayacağım. 7 yıldır başpehlivanlık kategorisinde güreşiyorum, altın kemere çok açtım" dedi.
Edirne Sarayiçi'nde düzen ve dün tamamlanan 653’üncü Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde geçen yılın başpehlivanı İsmail Balaban’ı süresiz uzatmada puanla geçen 30 yaşındaki Samsunlu Fatih Altı, ilk kez altın kemeri kazandı. Altın kemeriyle çıktığı Selimiye Camii Meydanı'nda halkın yoğun ilgisiyle karşılanan Atlı, kendisi destekleyenlerle de hatıra fotoğrafı çektirdi. 2007 yılından bu yana başpehlivan kategorisinde güreştiğini ve ilk kez altın kemer kazandığını anlatan Atlı, Kırkpınar güreşleri için çok iyi bir kamp dönemi geçirdiğini söyledi.
HEDEFİ KEMERİN GERÇEK SAHİBİ OLMAK
Antrenörü Bayram Ertan ile birlikte fiziksel ve psikolojik olarak iyi hazırlandığını ifade eden Atlı, 653’üncü Tarihi Kırkpınar'da altın kemeri aldığı için Allah'a şükrettiğini belirterek şunları söyledi:
"Aralık ayından bu yana ustam Bayram Erten nezaretinde çok zorlu bir hazırlık dönemi geçirdik. Çok şeylerden fedakarlık ettik. Son 1.5 ayımız çok yüksek rakımlarda zorlu şartlarda geçti. Kırkpınar’a hem fizik olarak hem psikolojik olarak hazırlandım. 5 Zorlu maç yaptım ve birinci oldum. Aslında 2007 yılında başpehlivanlığa çıktığımdan bu yana sürekli bu kemer için mücadelede ettim. 7 sene sonra kısmet oldu. Hedefimde altın kemeri koruyup, 2 yıl daha üst üste alarak ebedi sahibi olmak istiyorum."
SEYİRCİDEN ÖZÜR DİLEDİ
Finalde pasif güreştikleri için seyirciler tarafından ıslıklandığının hatırlatılması üzerine güreş severlerin haklı bir tepki ortaya koyduğunu belirten Başpehlivan Fatih Atlı, statta ve televizyon karşısında kendilerini izleyen herkesten özür dilerken yöyle dedi:
"Onlar sabahtan akşama kadar bizi fedakarca bekleyip izledi. Fakat bu hem fizyolojik, hem fiziksel, hem de psikolojik bir savaş. Sonuçta ikimiz de 4’er puanlama yaptık ve 5’nci maçımızdı. Sonuçta fiziksel olarak hepimiz çöküntüdeydik. Ortada taktik ve teknik kaldı. 7 aylık emeğin karşılığını bir anda silip atamıyorsun. Bazı riskleri hemen alamıyorsun. Seyircinin de bunu hoş karşılamasını bekledik ama seyirciler çok güzel oyunlar görmek istiyor. Sonunu güzel bağladığımızı düşünüyorum. İnşallah bundan sonraki maçlarda seyircimizi daha çok memnun edeceğiz."
"KARABACAK’IN YARIM BIRAKTIĞINI TAMAMLAYACAĞIM"
Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Samsunlu Ahmet Karabacak’ın 1960’lı yıllarda 4 kez altın kemeri kazanmasına rağmen ebedi sahibi olmadığını hatırlatan başpehlivan Atlı sözlerini şöyle tamamladı:
"Ben Samsun Ladikli'yim, 1960’lı yıllarda rahmetli Ahmet Karabacak, altın kemeri 4 yıl almış fakat ebedi sahibi olamamış. İnşallah onun yarım bıraktığı işi ben tamamlamak istiyorum. İlk yılı aldım, daha çok gencim fiziksel olarak ve psikolojik olarak bu işe gerçekten çok hazırım. Önümüzdeki 2 yıl daha kazanarak altın kemerin ebedi sahibi olmak istiyorum. Aslında son 7 aylık bir emeğin karşılığı. İsmail’de yorgundu onu da avantaja çevirmek istedim. Balaban’da biraz taktiksel bir savaş uyguladı. Kazandığım için çok mutlu oldum, bu kemere çok açtım."
"ÇÖPÇÜYLE EDİRNE HATIRASI"
Gazetecilere yaptığı açıklamaların ardından Selimiye Meydanı’nda kendisini destekleyenlerin tebriklerini kabul eden başpehlivan Fatih Atlı, seyyar fotoğrafçıların ‘Edirne Hatırası’ yazısı altında temizlik görevlisi ve kendisini destekleyenlerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Meydandaki kuşlar için buğday satan bir kadının hediye ettiği cevşeni takan Atlı, kuşlara da yem attı. Memleketi Samsun’a gideceğini ifade eden Atlı, altın kemeri kazanmasını sevenlerine ve kendisini destekleyenlere de armağan ettiğini ekledi.

FOTOĞRAFLI