Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - ANTALYALI Başpehlivan İsmail Balaban, bu yıl 653'üncüsü düzenlenecek Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ikiz kardeşi Turan Balaban ile birlikte er meydanına çıkacak.
Edirne'de 653'üncüsü yapılacak Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde er meydanına çıkacak olan geçen yılın Başpehlivanı İsmail Balaban, Antalya'da kamp çalışmasını tamamladı. İkiz kardeşi Turan ve diğer güreşçilerle Yeniköy Stadı'nda son çalışmalarını yapan İsmail Balaban'ı antrenmanda Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ziyaret etti. Başkan Böcek ziyarette güreşçilere baklava ikram etti.
Geçen yıl altın kemeri kazandığını hatırlatan İsmail Balaban, "Bu yıl da hedefimiz tekrar unvanımızı korumak. Antalyalılar, sevenlerim, destekleyenler için tekrar altın kemeri kazanmak için yola çıkacağız. Altın kemeri tekrar kuşanmak, Antalyalılar'a armağan etmek istiyorum" dedi.
Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başaltında mücadele edecek Turan Balaban da güreşler için çok iyi hazırlandıklarını ve derece yapmak için savaşacaklarını söyledi. Başaltında mücadele edeceğini aktaran Turan, "Kırkpınar'da hedefim başpehlivan olup ikizimle beraber güreş yapmak. İnşallah, bu yıl hedefime ulaşır, başpehlivan olurum" diye konuştu.
Başpehlivan İsmail Balaban'ın antrenörü Hasan Aydın ise geçen yıl İsmail'in altın kemer kazanmasının tesadüf olduğu yönünde söylemlere tepki gösterdi. İsmail'in geçen yıl en iyi güreşçileri yenerek finale kaldığını anımsatan Aydın, "Bu yıl da yapılan hazırlık güreşlerinde İsmail bütün rakiplerini yendi. Biz hazırız, tesadüf olmadığını herkese göstereceğiz. Kemeri alıp Antalya'ya gelmeyi düşünüyoruz" dedi. Aydın, İsmail ve ikiz kardeşi Turan'ın cuma günü Edirne'ye gideceğini dile getirdi.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek de belediye adına tarihi güreşlerde mücadele edecek başpehlivan İsmail Balaban ile başaltında güreşecek ikiz kardeşi Turan'a başarı diledi. Başkan Böcek, "Edirne Kırkpınar'dan tekrar altın kemerle döneceklerini ümit ediyoruz" diye konuştu.

TY(SU/SS) (FOTOĞRAFLI)