KARDEMİR Karabükspor'la oynadıkları maçta hakem Bülent Yıldırım'ın, 5'inci hakemin uyarısıyla rakip takım lehine penaltı vermesini eleştiren Medical Park Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, "Galiba 5'inci hakemin görüş alanı, vücudunun öbür tarafını da gören bir teknoloji var diye algılamaya başladık" dedi.
Hasan Subaşı Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Başkanı Gültekin Gencer, ligin 9'uncu haftasında alınan sonuçların hedeflerinin gerisinde olmasına rağmen, göz ardı edilecek bir yerde olmadıklarını belirtti. Ciddi maç trafiğinin içinden çıktıklarını kaydeden Başkan Gencer, "Dengimiz olan takımlarla maçlarımızı yaptık. Düzlüğe çıktık diyebiliriz" dedi.
Geçen haftalarda hakemlerle ilgili bir takım rahatsızlıklarını dile getirdiklerini hatırlatan Başkan Gencer, "O günkü açıklamamızın ardından Eskişehirspor yenilgisini aldık. Ancak, hakem o maçı sıfır hatayla bitirdi. Biz de yenilmemize rağmen hakemleri kutladık. Nihayetinde hakemlerde insandır, hata yapabilir ama bariz hatalara da duyarsız kalmamızın imkanı yok. Herkes Gaziantepspor maçında yaşananları biliyor. Futbolcumuz Aissati'nin kafası yarılıyor ve o da seyirciyle girdiği diyalogdan dolayı ceza alıyor" diye konuştu.
LUALUA PFDK'YA SEVK EDİLMEDİ
İki hafta önce Galatasaray'la oynanan maçta Karabüksporlu futbolcu Lomana Tresor Lualua, yan hakeme bariz hareketlerde bulduğunu televizyonlarda canlı olarak verildiğini kaydeden Başkan Gencer, şöyle konuştu:
"Biz bu konunun uluslararası bir hakaret olduğunu, mutlaka atlanmaması gerektiğini belirttik. Her nedense PFDK'ya sevk edilmedi. Biz PFDK'ya sevk edilmemesinin ardından başka nedenler gördük. Çünkü akabinde Karabükspor, Antalyaspor ile oynayacaktı. Üstelik bu futbolcu bizim maçta gol attı. Eğer bu futbolcu PFDK'ya sevk edilseydi, basında yazılıp çizildiğine göre 4 ile 6 hafta arasında ceza alabilirdi. Ama gördük ki, Lualua bizim maçımıza direk ilk 11'de çıktı. Sadece seyirciyle diyaloğa giren futbolcumuz 1 hafta ceza alıyor. Ancak, bir başka futbolcu kardeşimiz tüm Türkiye'nin gördüğü bir olayda bırakın ceza almayı, PFDK'ya bile sevk edilmiyor. Demek ki bizim de bilmediğimiz başka unsurlar var."
ALINAN KARARLARDAN RAHATSIZLIK DUYMAYA BAŞLADIK
6 hakemli lige hayırlı olsun dedikleri bir sezonda hakemlerin aldıkları kararların Antalyaspor aleyhine olmasının kendilerini son derece rahatsız ettiğinin vurgulayan Başkan Gencer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu hafta çalınan penaltıya bakıyoruz. Sahada Serkan kaleye giden topa vücuduyla karşılık veriyor. Topun bariz bir şekilde futbolcumuzun karnına geldiğini hem orta hakem, hem yardımcı hakem, hem de 4'üncü hakem görmesine rağmen, zatı muhterem 5'inci hakem eline değdiğini söylüyor. FIFA kokartlı hakemimiz Bülent Yıldırım'ın görüş alanında olan bir pozisyona devam kararı vermesine rağmen, pozisyonu futbolcumuzun sırtından takip eden 5'inci hakemin penaltı kararına uyup vermesi de ilginçtir. Galiba 5'inci hakemin görüş alanı, vücudunun öbür tarafını da gören bir teknoloji var diye algılamaya başladık. Biz sadece bunun rahatsızlığını belirtmek istiyoruz. Herkesin daha duyarlı daha adil davranılmasını istiyoruz."
LİGDE YAŞAMAK İSTİYORSAK YAŞAMAK ZORUNDAYIZ
Bu hafta oynanacak Kayserispor maçını kazanacaklarını belirten Başkan Gencer, "Kayserispor haftalardır kazanamıyor. Çok kötü durumda. Yönetim çıkmazındalar. Yönetim kurulları yok. Yarından sonra genel kurulları var. Biz iyi durumdayız. Sorun yaşayacağımızı zannetmiyorum. Biz daha yukarıları hedefliyorsak kazanmak zorundayız. Her şeyden önce ligde yaşamak istiyorsak yenmek zorundayız. İki sakatımız var. Bunlardan birisi iyileşti. Ancak maalesef hem Mehmet Sedef hem de Emre Güngör cezalı. Buna rağmen geniş bir kadromuz var. Pazartesi günü maçtan galip geleceğimizi umut ediyoruz."