Rusya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen 2014 Soçi Kış Olimpiyatları'nın açılışı dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Türkiye'yi temsilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

2014 Soçi Kış Olimpiyatları için Rusya'nın Soçi kentinde bulunan Başbakan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinin ardından 2014 Kış Olimpiyatları dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katılmak üzere Rus Otel'e geçti.

Basına kapalı gerçekleşen, çok sayıda yabancı devlet başkanı ve hükümet temsilcisinin katıldığı resepsiyonda, Başbakan Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç katıldı.

Olimpiyatlara az sayıda Türk sporcunun katıldığını ancak bunun gelecek için önemli adımlar olacağını ifade eden Erdoğan, "Bu tesislerin hazırlanmasında, Türk müteahhitlerin hakikaten ben de başarılı çalışmalarını, gayretlerini izledim. Aramızdaki ticaret hacmi, iyi bir noktada. Hafif bir düşüş de olsa bunu toparlamamız mümkün" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 2018 Dünya Futbol Şampiyonası'na da Rusya'nın ev sahipliği yapacağına işaret ederek, şampiyona için Türk müteahhit firmalarının önemli yer alabileceğini düşündüğünü belirtti. Putin'den "Şüphesiz" yanıtını alan Erdoğan, ayrıca olimpiyatların madalyalarla ve başarıyla geçmesini dileyerek, "Bu akşam açılışı yapılacak olimpiyatlar, inanıyorum ki gerçekten bir barışın ve özgürlüğün simgesi olacaktır" temennisinde bulundu. SOÇİ / (fotoğraflı) gh(gh)