Orhan SENCER/İSTANBUL, () - UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turda bugün oynanan maçların ardından İspanya'nın Barcelona ve Fransa'nın Paris Saint Germain takımları çeyrek finale yükseldi.

Bayer Leverkusen karşısında Almanya'da oynanan ilk maçı 4-0 kazanan Paris Saint Germain, Parc Des Princes'te oynanan rövanşta da 2-1 galip gelerek çeyrek finale adını yazdırdı. Paris Saint Germain'e galibiyeti getiren golleri 13. dakikada Marquinhos ve 53. dakikada Ezequiel Lavezzi kaydetti. Bayer Leverkusen'in tek golü ise 6. dakikada Sidney Sam'den geldi. Bu arada konuk ekip Bayer Leverkusenli futbolcu Emre Can, 68. dakikada ikinci sarı kartı görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Günün diğer maçında ise Barcelona, ilk maçta deplasmanda 2-0 yendiği Manchester City'i Camp Nou'da oynanan rövanş maçında da 2-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Barcelona'nın gollerini 67. dakikada Lionel Messi, 90+1'de de Dani Alves kaydetti. Manchester City'nin tek golünü ise 89. dakikada Vincent Kompany attı. Bu arada Manchester City'den Pablo Zabaleta, 78. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

os (os)