Barcelona Celtic maçı öncesinde tarihe düşen ilginç notlar var. İki takım karşı karşıya geldikleri mücadelelerde çoğunlukta gollü karşılaşmalar oynanamış. Bu özellikte bu akşamki maçın futbol açısından doyurucu olabileceğinin sinyalini veriyor. PekiBarcelona Celtic maçı hangi kanalda saat kaçta canlı olarak yayınlanacak? İşte karşılaşmanın detayları
Barcelona, Celtic ile Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı sekiz maçın altısını kazandı (1B 1M). Celtic bu serideki tek galibiyetini Kasım 2012'deki maçta Celtic Park'ta topa oranında sahip olmasına rağmen elde etmişti. Celtic, Camp Nou'da oynadığı son üç maçında da yenildi - bu üç maç da Şampiyonlar Ligi maçıydı.
İŞTE İLK 11'LER!
Barcelona: Ter Stegen, S. Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba, S. Busquets, Rakitic, André Gomes, Messi, Suárez, Neymar
Celtic: De Vries, Gamboa, Lustig, Sviatchenko, Tierney, Toure, Brown, Bitton, Sinclair, Roberts, Dembele
Barcelona, son 11 sezonda dört kez Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Bu süre içinde başka hiçbir takım kupayı ikiden fazla kaldıramadı. Barcelona, Şampiyonlar Ligi'nde son dokuz sezonun yedisinde en az yarı final oynadı. Barcelona 2013/14 ve 2015/16 sezonlarının ikisinde de çeyrek finalde Atletico Madrid'e elenmişti. Barcelona Luis Enrique yönetiminde Camp Nou'da çıktığı son 11 Şampiyonlar Ligi maçından da galibiyetle ayrıldı. Barcelona bu maçı da kazandığı taktirde, Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United ve Bayern Münih'e ait olan iç sahadaki en uzun galibiyet serisine ortak olacak. Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 grup maçının sekizini kazandı ve son 38 grup maçının 37'sinde gol atmayı başardı.
BARCELONA CELTİC MAÇI BU AKŞAM SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?
Barcelona Celtic maçı bu akşam saat 21:45'te başlayacak. MücadeleTivibu Spor 3 kanalından canlı olarak yayınlanacak
Bu sürede gol atamadığı tek maç Aralık 2012'de Benfica'ya karşıydı. Barcelona o maça çıkmadan gruptan çıkmayı garantilemişti. Celtic tarihinde dokuzuncu kez ve 2013/14'ten bu yana ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılıyor. İskoç kulüpleri arasında sadece Rangers, Şampiyonlar Ligi'ne daha çok katıldı. Celtic Şampiyonlar Ligi gruplarına katılabilmek için üç eleme turunu geçmek zorunda kaldı ve bu turlarda Lincoln Red Imps, Astana ve Hapoel Be'er Sheva'yı eledi.
Celtic 1967'de Inter Milan'I 2-1 yenerek Avrupa Kupası'nı kazanmıştı. Şampiyonlar Ligi'nin başlangıcı olan 1992/93 sezonundan bu yana Celtic son 16 turundan ileriye gidemedi. Celtic Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son sekiz maçın yedisini kaybetti. Celtic, Şampiyonlar Ligi'nde deplasmanda oynadığı 27 maçın 25'ini kaybetti ve bu maçların hiçbirinde kalesini gole kapatamadı. Celtic Şampiyonlar Ligi'ndeki son 13 maçında kalesini gole kapatamadı. Lionel Messi Şampiyonlar Ligi'nde 83 gol attı veCristiano Ronaldo'nun ardından bu alanda tarihte ikinci sırada yer alıyor. Buna rağmen Messi, geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'nde `sadece' altı gol attı ve 2007/08'den bu yana en az gol attığı Şampiyonlar Ligi sezonunu geçirdi. Neymar'ın Barcelona formasıyla yaptığı ilk hat-trick Aralık 2013'te Şampiyonlar Ligi'nde Celtic maçındaydı. Brendan Rodgers, teknik direktör olarak Şampiyonlar Ligi gruplarında oynadığı altı maçın sadece birini kazanabildi. O maçta Liverpool'un başında olan Rodgers, Eylül 2014'te Ludogorets Razgrad'ı 2-1'lik skor ile mağlup etmişti.