BEKO Basketbol Ligi play off turu birinci tur ilk maçında Tofaş’ı 82-78 yenen Banvit’te zoru maçı kazanmanın mutluluğu yaşandı.
Banvit antrenörü Dimitris İtoudis, "Tofaş maçı izleyiciler açısından seyir zevki yüksek, bizim açımızdan ise zor bir maçtı. Müsabaka boyunca karşımızda çok iyi Tofaş takımı vardı. Maçın belirli bölümlerinde iyi oynadık. Özellikle savunmada Tofaş’ı durdurduğumuz dakikalarda iyi hücum ettik. Defansta iyi olduğumuz zaman hücumda da iyi oluyoruz. Bursa’ya avantajlı gideceğiz" dedi.
TOFAŞ ÜZÜNTÜLÜ
Tofaş antrenörü Ahmet Çakı ise yaptığı değerlendirmede Banvit ile play off’a yakışan bir maç oynadıklarını belirtirken şunları söyledi:
"Banvit deplasmanında çok iyi mücadele ettik. İlk yarıyı 1 sayı önde kapadık. Maç sonuna kadar kontrol elimizdeydi. Özellikle 6 sayı öne geçtiğimiz bölümde basit hatalar yaptık. Maçın sonlarına doğru istediğimiz seviyeye geldik ama bu maçı kazanmamıza yetmedi. Takım halinde Banvit’e karşı iyi bir reaksiyon gösterdik. Bu maçta yaptığımız hatalar üzerinde çalışarak evimizde oynayacağımız maçı kazanarak seriyi Bandırma’ya götürmeye çalışacağız."

EÖ(CE/AÖ) FOTOĞRAF