BANVİT Basketbol Kulübü, Dimitrios Itoudis’in CSKA’ya transfer olması ile boşalan başantrenörlüğe son 5 sezondur Rusya’nın Nizhny Novgorod takımında görev yapan Sırp Zoran Lukic’i getirdi.
Banvit, Lukic'le bugün kulüp binasında düzenlenen törenle 3 yıllık sözleşme yaptı. İmza töreninde konuşan Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, şöyle dedi:
"Dimitris Itoudis’in CSKA Moskova takımına transferinden sonra doğru seçimi yapabilmek adına ince eleyip sık dokuduk. Son beş sezondur çalıştığı Nizhny Novgorod takımına oynattığı basketbol, iş disiplini ve istikrarlı çizgisi ile Zoran Lukic ilk tercihimiz idi. Genç kuşak antrenörlerin arasında en başarılılarından biri olduğunu düşündüğümüz Lukic’i geçtiğimiz hafta içinde Türkiye’ye davet ettik ve yüz yüze görüşme fırsatı bulduk. Bu görüşmede genel olarak düşüncelerimizin ve hedeflerimizin aynı doğrultuda olması sonucu kendisinde karar kıldık. Zoran Lukic’in 1 sene daha Nizhny Novgorod takımı ile sözleşmesi olmasına ve Euroleague oynama hakkı elde etmesine rağmen teklifimizi kabul ederek eski kulübünden izin istedi ve bu transfer gerçekleşti."
Avrupa’da ve Türkiye’de iyi şeyler yapmak istediklerini dile getiren Zoran Lukic ise şöyle konuştu:
''Banvit hem oyuncu hem de antrenör bazında geçmişte çok doğru tercihler yapmış kulüp. Bundan sonra da birlikte doğru tercihler yaparak daha da iyiye ulaşmaya çalışacağız. Bugünden itibaren gelecek sezonun hazırlarına başlayacağız. Taraftarlar takımlar ve bizim için itici bir güçtür. Onlardan beklentimiz bundan önce olduğu gibi bundan sonrada takımlarını desteklemeleri."

FOTOĞRAFLI