BU sezon sahasında oynadığı karşılaşmaları kazanan Banvit, ilk yenilgisini play off yarı final serisi ilk maçında Galatasaray Liv Hospital karşısında aldı.
Banvit Basketbol Kulübü Başantrenörü Dimitrios Itoudis kendilerinden çok iyi oynayan takıma yenildiklerini söyledi.
Itoudıs, "Bizden daha iyi oynayan takıma karşı kaybettik. Çok kötü hücüm yaptık. Sezon başından buyana en kötü maçımızı yaptık. Galatasaray Lıv Hospital iyi takım ve geçen yılın şampiyonu. Böyle bir rakibi yenmek istiyorsanız kötü hücum etme gibi bir hakkınız yok. Kaçırdığımız şutlar daha önceden çalışılmış ve hazırlanmış şutlardı. Maalesef bu şutları sokamadık. Bu yüzden kaybettik. Müsabaka boyunca bizleri destekleyen taraftlarımıza teşekkür ederim. Onları bu gün mutlu edemediğimiz için üzgünüm. Pazar günü oynayacağımız maçta onların desteklerine ihtiyacımız var" dedi.
ATAMAN: AVANTAJ BİZE GEÇTİ
Galatasaray Hıv Hospital Başantrenörü Ergün Ataman zorlu deplasmanda aldıkları galibiyetle avantajların kendisine geçtiğini söyledi.
Maçın ilk dakikasından son dakikasına kadar çok iyi savunma yaptıklarının altını çizen Ataman, "Banvit’in pota altı skorerlerini ciddi anlamda önleyerek onların dış atışa mahkum ettik. Hızlı hücumla kolay basket üretmeyi başardık. Banvit’in bize göre savunmada eksiklikleri var. Maç boyunca onların bu eksik noktalarından hücum etmeye çalıştık. Bunda da büyük ölçüde başarılı olduk. Kısmen hatalar ve top kayıpları yaptık. Gereksiz teknik faulle maça ortak ettik. Pazar günü oynayacağımız ikinci karşılaşmaya da aynı ciddiyetle çıkarak kazanacağız" şeklinde konuştu.

EÖ(CE/AÖ) FOTOĞRAF