BANVİT Basketbol Kulübü'nün Yunanlı başantrenörü Dimitrios Itoudis, Türk ile Yunan Basketbol liglerini, iki ülkenin milli takımlarını ve ligdeki konumlarını değerlendirdi.
LİGİ ZİRVEDE BİTİRMELİYİZ
Türkiye Basketbol Ligi’ni ilk kez yakından tanıma fırsatı bulan Itoudis, Türkiye liginin kalitesinin ve heyacının yüksek olduğunu belirtti. Turuncu yeşilli takımın Avrupa’da ve Lig serüveninin devam ettiğine belirten Dimitrios Itoudis, şöyle devam etti:
"Türkiye liginde ve Avrupa’da istikrarlı olmak ve başarı elde edebilmek çok önemli. Takım olarak ligin ikinci yarısına Aliağa Pektim galibiyetiyle başladık. Fakat biz biliyoruz ki biz daha bir şey başarmış değiliz. İkinci yarıda sıralamadaki yerimizi koruyamazsak, play oflara ev sahibi olarak başlayamazsak elbette başarılı olamamış oluruz. Takım olarak yerimizi korumak istiyoruz ve önümüzde çok uzun bir yol var. Bunun için konsantremizi bozmadan devam ettirmemiz gerekiyor."
TÜRKİYE LİGİ ÜST DÜZEY
Türkiye ile Yunanistan liglerinin değerlendirmesini yapan Dimitrios Itoudis, şunları söyledi:
"Türkiye ligi ile Yunanistan liglerini karşılaştırmak gerekirse, gördüğüm kadarıyla Türkiye’de çok çekişmeli, heyecanlı ve üst düzey bir lig oynanıyor. Burada çok iyi takımlar, antrenörler ve oyuncular yer alıyor. Ligde mücadele eden 16 takım play off'larda iyi yer kapabilmek için kıyasıya bir mücadelenin içersinde. Yani Türkiye Ligi gerçekten çok kaliteli. Yunanistan’da lig iki takım Panathinaikos ile Olympiakos arasında geçiyor. Bu takımların çok büyük bütçeleri ile çok iyi oyuncuları var. Bu iki takımın haricinde final oynayacak bir takım çıkmadı. Yani Yunanistan ligi bu iki takımın hegomonyasında."
HEDEF OLİMPİYAT OLMALI
Yunanlı coah Dimitrios Itoudis, her iki ülkenin basketbolda birbirlerinden çokşeyler öğrendiğine dikkat çekerken de şunları söyledi:
"Yunanistan ile Türkiye’nin birbirlerinden bir şeyler öğrendiğini düşünüyorum. Yunanistan, geçtiğimiz yıl Olimpiyatlara katılarak büyük bir başarı elde etti. Türkiye Basketbol Federasyonu’nun olimpiyatlara katılma yolunda çalışma yaptığını biliyorum. Bana göre olimpiyatlarda yer alabilmek önemli bir hedef. Türkiye’nin bunu başaracağına inanıyorum."