SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup ekibi Bandırmaspor'un teknik direktörü Hüseyin Yenikan, lig sonuncusu Bozuyükspor karşısında alınan 1-0’lık yenilgiden sonra istifa etti.
"PLANLAMA HATASI OLDU"
Hüseyin Yenikan, istifasını duyurduğu basın toplantısında şunları söyledi:
"Savaşan, başarıya aç, maliyeti az bir takım kurmaya çalıştık. Alt liglerden alınan futbolcularla sezona başlamak istedik. Riske girdik. Planlama hataları yaptım ve geçen sezondan kalan futbolcularımıza çok fazla güvendim. O mevkilere bu nedenle futbolcu aldırmadım. Özellikle Ali Serin ve Hacı Mustafa gibi futbolcularımızın sık sık sakatlanmalarından dolayı bu futbolcularımızdan yeterli derecede yararlanamadım. En kritik mevkilerde yalnız kaldık. O mevkilere yüzde 50 performans gösterebilecek oyuncuları koymak zorunda kaldık. Son maçta da Timur'un eksikliğini çok hissettik."
"KÖTÜ OYUN BENİ ÜZDÜ
Bozuyükspor maçında futbolcularının verilen görevleri yapmakta çok kötü bir performans sergilemelerinin kendisini çok üzdüğünü vurgulayan Hüseyin Yenikan, "Yönetimimiz bize başından beri gerekli desteği verdi ve istediğimiz futbolcuları aldı. İstediğimiz sonuçları alamasak da puansal olarak değerlendiriyorsak, ligde 4’üncü sıradayız ve altımızda birçok takım var" dedi.
"KADROMUZ KALİTELİ"
Geride yapılacak 3-4 transferle ligi istediği sırada bitirebilecek bir takım bıraktığını da sözlerine ekleyen Hüseyin Yenikan, son olarak şöyle dedi:
"Bu Fatih Terim için de geçerli, benim içinde geçerli. Bıraktığımız kadro iyi, kaliteli ve kabiliyetli. Bazı kritik noktalara isabetli tercihler yapılırsa ligi istenilen sırada bitirebiliriz. Ben yönetim kuruluna istifamı verdim. Kabul edilir edilmez önemli değil, ama istifa ettim."