BALIKESİRSPOR’un çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası 5'inci kademesinde deplasmanda Galatasaray’la oynayacağı maçta kaleyi sezona A-2 takım kalecisi olarak başlayan Ertuğrul Furkan koruyacak.
Ahmet Şahin’in kadro dışı bırakılmasından sonra ikinci kaleci konumuna gelen, Emrullah’ın Manisaspor derbisinde sakatlanması üzerine de kaleye geçen 24 yaşındaki Ertuğrul Furkan , Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki randevuda Burak Yılmaz’lı, Drogba’lı, Sneijder’li Galatasaray’ı durdurmaya çalışacak.
Sol üst adalesinde yırtık tesbit edilen Emrullah’ın en az iki hafta oynayamayacağı açıklanırken, sezon başında A2 Takım kalesini koruyan, Ahmet Şahin’in ayrılmasından sonra ikinci kaleci konumuna yükselen Ertuğrul Furkan göreve hazır olduğunu söyledi. Manisaspor derbisinin 28'inci dakikasında kaleye geçen ve 3 gol yemesine rağmen yaptığı kurtarışlarla dikkat çeken Ertuğrul’un yedeği olarak 20 yaşındaki Fevzi Çakıcı sahaya çıkacak. Yönetim altyapıdan yetişen Fevzi’nin sözleşmesini 2015’e kadar uzattı.
SİDE'DE BAŞLADI
Futbola Sidespor’da başlayan Ertuğrul Furkan, amatör olarak önce Kepez Belediyespor’a, buradan da Beşiktaş’a transfer oldu. 2008 yılında Balıkesirspor’a gelerek profesyonel sözleşme imzalayan Ertuğrul daha sonra kiralık olarak Kepez Belediyespor, Bayrampaşa ve Gölcükspor’da forma giydi. 24 yaşındaki file bekçisi bu sezon başında da Balıkesirspor’a döndü. ÇY(YC/AÖ)