BALIKESİRSPOR teknik direktörü İsmail Ertekin, Süper Lig için maç başına 2 puan ortalamasını tutturmaları gerektiğini söyledi, "Sezon sonunda 72 puan bizi hedefe taşır" dedi.
Şu ana dek 23 maçta 45 puan topladıklarını hatırlatan İsmail Ertekin, "Yani 1 puan eksiğimiz var. Bu hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u yenersek, eksiği tamamlamış oluruz. Yarış çok çetin geçiyor. Bizim en büyük avantajımız, rakiplerimizle sahamızda oynamak. Final niteliğindeki bu müsabakaları kazanırsak, 72 puandan azı bile yetebilir" diye konuştu.
"İLK GECE MAÇIMIZI KAZANMAK İSTİYORUZ"
İsmail Ertekin, Adana Demirspor ve Boluspor galibiyetleri ile yeniden zirveye tutunduklarını hatırlatırken de şöyle devam etti:
"Bu hafta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağımız Balıkesir’deki ilk gece maçını kazanmak istiyoruz. Çünkü bu karşılaşma tarihe geçecek. Ayrıca Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, ligde yenildiğimiz ilk takım. Bu da bizi ekstra motive edecek. Zor bir müsabaka olacak. İyi pas yapan rakibimizin direncini erken kırmak zorundayız."
"İLK DEFA CEZA ALDIK"
İsmaim Ertekin'den sonra aıklamalarda bulunan Başkan Tuna Aktürk ise Adana Demirspor maçında taraftarlarının hakeme yönelik olumsuz tezahüratı yüzünden kulübe 13 bin TL ceza geldiğini hatırlattı, şöyle konuştu:
"2 yıldan beri ilk defa ceza aldık. TFF’nin yeni kararına göre en küçük kötü tezahürata dahi ceza geliyor ve bu ceza her seferinde katlanıyor. Ben 13 bin TL cezanın nazarlık olarak sezon sonuna kadar kalacağını inanıyorum. Çünkü Balıkesirspor seyircisi hem centilmen hem de bilinçlidir. Takımına nasıl destek vermesi gerektiğini bilir."  CY(YC/AÖ)