TRABZONSPOR teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, Balıkesirspor yenilgisi sonrası yaptığı açıklamada konsantrasyon sorunu yaşadıklarını belirtti. Akçay şöyle konuştu:
"KONSANTRE SORUNU OLDU"
"Oyun istediğimiz gibi gelişmedi. Ne kadar rotasyon yapsak da, oyuncu değişimine gitsek de sonuçta bu kadronun içinde yer alan kişiler Trabzonspor'u temsil etme gücüne sahip olmalı. Bugün biz Trabzonspor'u yeterince temsil edemediğimizi düşünüyorum. Rakibimizi de kutluyorum. Oyuncularımızın, bizlerin bu maçtan sonra kendilerine düşen payı almaları gerektiğine inanıyorum. Sonuçta biz farklı kulvarlarda yarışan bir takımız. Kısa bir süre sonra başka bir müsabakaya konsantre olmak zorundayız. Ancak bu maçta start tembelliği yaptık. Rakibimize yeterli saygıyı göstermeden oynadığımızı düşünüyorum. Rakibi küçümsemekten çok, konsantre olmayla ilgili bir sorun yaşadık. Bunun da bedelini de ödedik."
BOSİNGWA:"BAŞIMIZI ÖNE EĞMEYECEĞİZ"
Herkesin ders çıkarması gerektiğini vurgulayan Bosingwa ise, "Biz Trabzonspor olarak büyük bir camiayı temsil ediyoruz. Bizim gibi bir takımın daha 8'inci dakikada 2-0 yenik duruma düşmemesi gerekiyor. Maçı Balıkesirsopr'un alma nedenlerinden biri oldu. Tabii ki başımızı öne eğmeyeceğiz. Bu maçtan herkesin büyük dersler çıkarması gerekiyor. Çünkü önümüzde önemli maçlar var" diye konuştu.
Olcay Adın ise, "Balıkesir benim futbola başladığım yer. Ailem de Balıkesir'de yaşıyor. 11 yıllık profesyonel hayatımda ilk kez Balıkesirspor'a karşı oynadım. Trabzonspor'un bir futbolcusu olarak burada kazanmak ve tur atlamak isterdim. Ancak olmadı. Bir kapımız kapandı. Süper Lig'de ve UEFA Ligi’nde başarıyla devam etmek istiyoruz. Balıkesirspor'a kupa yolunda başarılar diliyorum" dedi.
BALIKESİRSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ERTEKİN: "İYİ BAŞLADIK, İYİ BİTİRDİK"
Balıkesirspor, 37 yıl sonra karşı karşı geldiği Trabzonspor’u 3-1 yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nın dışına iterken, teknik direktör İsmail Ertekin, "İyi başladığımız maçı iyi bitirdik. Karşılaşma öncesi Trabzonspor'u eleyebileceğimizi düşünüyorduk. Bunu da başardık" dedi. Ertekin şöyle devam etti:
"Trabzonspor gibi bir takımı elemek kolay değil, ancak bunu başardık. Tüm futbolcu arkadaşlarımı kutluyorum. İlk yarıda sonucu yakaladık, ikinci yarı skoru koruduk. Hem Balıkesir şehri adına hem Balıkesirspor adına Türkiye'de ses getirmenin gururunu yaşıyoruz. Bu maç öncesi Trabzonspor'u iyi analiz ettik. Ona göre farklı bir 11'le oyuna başladık. Bundan sonra lig maçlarında da bu tür değişiklikler yapabiliriz."
Futbolculardan Aykut Çeviker ise kupanın her zaman böyle sürprizlere açık olduğunu belirterek, "Çok iyi konsantre olduk. İlk yarıda girdiğimiz pozisyonları değerlendirdik. Bugün gururluyuz, mutluyuz. Ancak yarından itibaren Karşıyaka maçına motive olacağız. Ligde de kupadada gidebileceğimiz yere gitmek istiyoruz" diye konuştu.   ÇY(YC/AÖ)