BALIKESİRSPOR’un etkili taraftar gruplarından 10 Kolikler, 8 Aralık’ta Karşıyaka ile oynayacakları maç öncesi, "Biz kimseyi düşman görmüyoruz" diyerek İzmir ekibine zeytin dalı uzattı.
Yaptıkları açıklamada bazı çevrelerin 2008'de Banvit-Pınar Karşıyaka maçına giderken yolda çıkan bir kavgada yaşamını yitiren Karşıyaka taraftarı Özgür Soylu’nun ölümünden Balıkesir halkını ve Balıkesirspor taraftarını sorumlu göstermeye çalıştığı vurgulayan 10 Kolikler bunun doğru olmadığını belirterek şu mesajı verdi:
"Tribünde yaşanmayan bir olaydan ötürü bizleri düşman olarak görmek doğru değildir. Aldığımız duyumlara göre, bu müsabakaya konuk takım seyircisi alınmayacak. Biz Karşıyakalı taraftarları Balıkesir'de görmek isterdik. Sonuçta her iki takımın taraftarları da takımlarına destek için Atatürk Stadı’nda olmalıdır. Bizim tanıdığımız Özgür Soyu da böyle isterdi. Bizler hiç kimseyi düşman olarak görmüyoruz. Karşıyaka taraftarı bu maça gelirse, onları en iyi şekilde karşılayıp ağırlayacağız." CY(YC/AÖ)