PTT 1'inci Ligi’nde haftayı Bolu deplasmanında geçirecek Balıkesirspor’da geri sayım başlarken, taraftarlar da bu zorlu karşılaşmada takımlarını yalnız bırakmamak için seferber oldu.
Balıkesirli taraftarların yanı sıra İstanbul, Eskişehir ve Ankara’dan çok sayıda futbolseverin Bolu’ya giderek kırmızı beyazlı ekibe destek vereceği bildirildi. Boluspor maçı için özel organizasyon düzenleyen İstanbul Balıkesirliler Derneği de kentte yaşayan tüm Balıkesirlileri Bolu’ya davet etti.
Balıkesirspor'da sakatlığı süren kaleci Emrullah ve Kerem Can Akyüz dışında eksik yok. Cezası biten Aykut ve Jabbie, teknik direktör İsmail Ertekin'in görev vermesi halinde forma giyebilecek. Teknik heyet, üçer sarı kartı bulunan Ertuğrul, Murat ve Rıza’yı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Galibiyet dışında sonuç düşünmediklerini söyleyen İsmail Ertekin, "Kazanırsak zirve yarışında büyük avantaj sağlarız. Futbolcularımın antrenmanlardaki hırslarını maça yansıtmalarını bekliyorum" dedi.
GALİBİYETLER EŞİT
Balıkesirspor ile Boluspor bugüne dek 11 lig, 1 kupa ve 1 özel olmak üzere 13 maçta karşı karşıya geldi. Bu müsabakaların 6’sını Balıkesirspor, 6’sını Boluspor kazandı, 1 maç da berabere bitti. Balıkesirspor 13, Boluspor 21 gol attı. İki takım arasında 10 Aralık 1967’de Balıkesir’de oynanan ilk müsabakayı Balıkesirspor 2-1 kazandı. Boluspor’un 10 Ekim 1979’da sahasında 6-0 kazandığı Türkiye Kupası karşılaşması en farklı galibiyet olarak kayıtlara geçti. CY(YC/AÖ)