GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türk futbolunun en acı olaylarından birisi olan Samsunsporlu futbolcuların 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği trafik kazasının 25'inci yıldönümüyle ilgili bir başsağlığı mesajı yayınladı.
Samsunspor kafilesini taşıyan takım otobüsünün 20 Ocak 1989 yılında Mayatyaspor deplasmanına giderken Havza İlçesi'nde geçirdiği trafik kazasında Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu ve Zoran Tomiç ile otobüs şoförü Asım Özkan yaşamını yitirdi. Kazanın 25'inci yıldönümü nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, başsağlığı mesajı yayınladı. Bakan Kılıç yayınlanan mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Ligimizin her zaman renkli takımlarından biri olan Samsunspor, gerek Türk futboluna kazandırdığı yıldızlar, gerekse de taraftarıyla her zaman spor şehri olan ilimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Samsunspor denince akla bu sportif başarıların yanı sıra bir de 20 Ocak 1989 tarihine yaşanan acı bir olay gelir. Bu tarihte Türkiye 1'inci Futbol Ligi müsabakası için Malatyaspor deplasmanına giden Samsunspor kafilesi, Havza ilçesi yakınlarında otobüsünün kaza yapması sonucu 3 oyuncusu ile teknik direktörü ve şoförünü kaybetmişti. Bu elim kazada kafilenin birçok üyesi de ciddi şekilde yaralanmıştı. Türk futbolunun en acı kazalarından birinde hayatını kaybeden futbol şehitlerimizi bugün tekrar rahmet ve şükranla anıyor, kederli ailelerine de sabır diliyorum. Cenab-ı Allah'tan da bir daha böyle acılar yaşatmamasını temenni ediyorum. Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısıdır. Bizler o gün hayatını kaybedenleri hiç unutmayacağız.''