GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, e-bilet uygulamasına Süper Lig'in ikinci yarısında geçilmesi için Kulüpler Birliği'ne talimat verdi.

6222 sayılı "Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair kanun" gereği 2011'de yürürlüğe girmesi gereken e-bilet uygulaması, statların altyapı yetersizliği nedeniyle ertelenmişti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2014 yılının Ocak ayında e-bilet uygulamasının başlayacağını açıklarken, kulüpler ise birçok stadın hazır olmaması nedeniyle bu uygulamaya karşı çıkmıştı. Ancak Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, son zamanlarda sporda yaşanan şiddet olaylarının artması nedeniyle e-bilet uygulamasına Süper Lig'in ikinci yarısında geçilmesi için Kulüpler Birliği'ne talimat verdi. Kulüpler Birliği ise yine zaman isteyerek, uygulamaya önümüzdeki sezon geçilmesini talep etti.

Kulüpler Birliği, Bakan Kılıç'ın bu talimatı üzerine Futbol Federasyonu ile Pazartesi günü acil bir toplantı yaparak, e-bilet uygulaması konusunu görüşecek. Toplantıya, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın da katılacağı belirtildi. ea (os/fg)