Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım Kütahya'da yaptığı konuşmada, "Türkiye'nin en büyük sporkulübüyüz. Amatör ve profesyonelde Türkiye sporuna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sporuna katkı yapıyoruz" dedi.
 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nün "Hedef 1 Milyon Üye" kampanyası çerçevesinde Kütahya Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya katıldı. Yıldırım, toplantı öncesi NG Saklı Dünya Restoran'da yemek yedi. Aziz Yıldırım, bir grup Fenerbahçe taraftarının getirdiği formalara imza attı ve taraftarlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tiyatro sanatçısı ve aynı zamanda Fenerbahçe üyesi olan Levent Özdilek, kendi doğum günü nedeniyle üzerinde Fenerbahçe arması ve Aziz Yıldırım'ın fotoğrafının bulunduğu yaş pastayı Yıldırım'ın yanına getirerek kesmesini istedi. Yıldırım da, "Benim fotoğrafım var. Ben pastayı kesmeyeyim" dedi. Levent Özdilek de pastayı Aziz Yıldırım'ın fotoğrafının bulunmadığı yerden kesti.
 
TRANSFER SÖZLERİ...
 
Şampiyon olmak istediklerini de belirten Yıldırım, "İkinci devre daha çetin geçecek, ama biz oyuncularımıza, antrenörümüze, hepsine güveniyoruz. İlk başta İsmail Hoca'yı getirdiğimiz zaman bizden başka herkes üzüldü, 'Acaba başarabilir mi' dediler. İnanının İsmail Hoca başaracaktır. Çünkü İsmail Hoca bu camianın değeridir. Hep birlikte destekleyeceğiz. Sizler de biraz zaman geçtikten sonra, onun değerini daha iyi anlayacaksınız. Oyuncularla ilgili açıkça söylüyorum, devrede herhangi bir transfer yapma ihtiyacı duymuyoruz. Bir tek forvete bir oyuncu almayla ilgili çalışma yapıyoruz. O da olmasa da bir şey söyleyemeyeceğiz. Bütçelere dikkat ediyoruz. Her türlü oyuncuya gidip yüksek paralar verip almak istemiyoruz. Kulüp bütçeleri dengesiz hale gelmeye başladı. Bunun dışında futbolda başka bir sorunumuz yok. İnşallah şampiyon oluruz. Bunlar hep teminni tabii ki. Biz iddialı konuşunca, 'Bu bir şeyler biliyor' diyorlar. İnandığımız şeyi burada temenni olarak söylüyoruz ve şampiyon olduğumuzda ertesi günü Kütahya'ya gelirim, söz veriyorum" diye konuştu.
 
"BİZ BİR SİYASİ HAREKET DEĞİLİZ"
 
Yıldırım daha sonra toplantının yapıldığı Belediye Kültür Merkezi'ndeki "Hedef 1 Milyon Üye" toplantısına katıldı. Yıldırım burada Fenerbahçeli taraftarlar tarafından yakılan meşalelerle karşılandı. Aziz Yıldırım, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, "Hedef 1 Milyon Üye" projesi içerisinde Kütahya'da da şubemizi kuracağız ve şube kurulan diğer yerlerde yapılan her türlü hizmeti burada da yapacağız. Aynı zamanda üyelik çok önemli. Fenerbahçe için biz şunu söylüyoruz, biz siyasi bir hareket değiliz. Biz sivil toplum örgütüyüz, biz ülke sorunlarıyla ilgili konularda elimizden geldiğince destek veriyoruz. Bu maddi anlamda da olabilir, manevi anlamda da olabilir. Biz spor kulübüyüz ve sporla ilgileniriz. Türkiye'nin en büyük spor kulübü biziz. Amatör ve profesyonelde Türkiye sporuna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti sporuna katkı yapıyoruz. Bundan dolayı kulüplerin zor zamanları her zaman olmuştur. Yalnız bugün değil, geçmiş zamanlarda da olmuştur. Bugün Kütahya'da olan Kütahyaspor kaçıncı liglerden bugün BAL ligine geldi. Türkiye'de çok köklü olan Vefa, Beykoz gibi kulüplerin yüzyıllık tarihi vardı. Ama iyi idare edilememe ve şartların da bu kulüplerin yaşamasına el vermediği için bugün hepsi amatör kümelerde veya 2'nci, 3'üncü liglerde oynamaktadır. Fenerbahçe'nin daha güçlü, daha büyük olması için biz bu projeyi başlattık. Bugün Dünya kulübü olacağız, olduk, oluyoruz diye sözler söyledim. Ama bunlar hiçbir zaman tam olarak gerçek değil. Çünkü Avrupa'da sporda, öncelikle futbolda Real Madrid, Barcelona, Manchester United ve diğer kulüplerin bütçeleri 500 milyon Euro'nun üstündedir. Bugün Fenerbahçe Kulübü'nün bütün bütçesi 250 milyon Dolar'dır. Buna amatörler ve diğer genel gider her şeyimiz dahildir. Normal olarak baktığınız zaman Türkiye'de bizden daha büyük olanı da düşünmüyorum. 125 milyon Dolar civarında geliri bulunmaktadır. Siz ekonomik olarak güçlü olan takımlarla veya kurumlarla mücadele edecekseniz, en azından onlara yakın bir noktaya gelmeniz gerekiyor ekonomik anlamda. Bunu sağlayamazsanız söylenilen her şeyde, kazanılan her şey tesadüfi olur. Bunu geçmişte de söyledim, bugün yine tekrar ediyorum; biz tesadüflere bırakmamak için Fenerbahçe'yi yeni bir planlama ile "Hedef 1 Milyon Üye" projesiyle belli bir noktaya taşıyıp getirmemiz lazım. Bu tip bir proje bulamayan veya yapmayan hiçbir kulüp de ayakta duramayacaktır."
 
"BÜTÜN VERGİLERİMİZİ ÖDÜYORUZ"
 
Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü olarak devlete saygı gösterdiklerini, bütün vergilerini ödediklerini söyledi. Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Devlete bütün vergilerimizi ödüyoruz. Sigorta, stopaj ve vergileri veriyoruz. Bütün Fenerbahçe şubeleri bunları yerine getiriyor. Ama bunun karşılığında Fenerbahçe Spor Kulübü hem amatör branşlarda, hem de futbolda Fenerbahçe'nin haklı olarak alması gereken karşılığı alamıyor. Yayın hakkı, İddaa gelirleri, Passolig olayları, hepsi kulübümüzün gerçekte içerisine aktaracak olan maddi kaynakları önlüyor. Bunun için bu dönemde bunlarla ilgili çalışmalar yapacağız ve bu kaynakların kulübe kazandırılmasında ayrıca bir güç sağlayacağız. Her yerde şube açacağız ve 200 şubeye ulaşacağız. Bu şubelerin bir kısmı yurt dışında olacak, geri kalanı da Türkiye'de olacak. Ülkenin her yerine en ücra köşesine kadar gideceğiz. Tesisler yapacağız. Tüm tesislerden, üye olan Fenerbahçe Spor Kulübü üyeleri faydalanacak. Kütahya'daki bir üyemiz İstanbul'da, Van'da, Antalya'da her yerde bu üyelikten yararlanacak. Ayrıca bu üyeliklerle ilgili bankalarla yapılan çalışmalar büyük ihtimal ay sonunda bitmiş olacak. Bunlar maddi anlamda bazı getiriler kazandıracak. Manevi anlamda zaten Fenerbahçe Spor Kulübü'nün üyesi olmak bizim için onur ve şereftir."
 
LİNYİTSPOR OLAYINI YALANLADI
 
Aziz Yıldırım, bir gazetecinin, "Dün ve bugün internette sizin Tavşanlı Linyitspor'a destek verdiğiniz ve satın almayı düşündüğünüz şeklinde haberler yayınlandı. Bunlar doğru mu" şeklindeki soruya, "Sayın gazeteci, kim yazmışsa yalan yazmış. Ben Fenerbahçe Kulübü'nün başkanıyım. Linyit'e gidip orada bir şey yapacak zamanım da yok. Onun için öyle bir düşüncem yok. Hiçbir zaman da olmadı. Onu yazan arkadaşlar latife yapmışlardır" yanıtını verdi.
 
"SORUNU KORKMADAN SOR"
 
Aziz Yıldırım, Cihan Haber Ajansı muhabirinin yazılı olarak gönderdiği notu da kendisi okuyarak yanıtları. Yıldırım, şöyle dedi:
 
"Bir not göndermişler, bu biraz çetrefilli. Anadolu ağzıyla söyleyeceğim, şöyle diyor; 'Sayın Başkanım Ülker Grubu, TFF'ye Türk spor kulüplerinin marka değeri düştü diye desteğini çektiğini bildirdi. Konuyla ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?' Bir kere Ülker Grubu TFF'ye bu şekilde bir bildirim yapmadı. Ülker Grubu Türk sporuna hizmet etti ve Türk sporuna 1998 yılından sonra 2000'li yıllarda, 2014 yılında da halen devam eden bir desteği var. Bu destek içerisinde bazı kulüplerle forma ön arka anlaşması yaptı, bazı kulüplerle kollarla anlaşma yaptı. Kulüpler daha iyi şartlarla başka yerler buldu, ayrıldılar. Veya bizde olduğu gibi forma arkasında devam ediyor. Markayla ilgili bunun altında sen başka bir şey söylemek, sormak istiyorsun, açık da söyleyemiyorsun. Korkmadan söyleyin. Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı beraberce devam ediyor ve bu Ülker'in sahipleri, değerli insanların bir kısmı Fenerbahçeli, bir kısmı diğer kulüpleri tutmaktadırlar. Bu kulüpler içerisinde gerekli olan destekleri hem maddi, hem de manevi anlamda her zaman yaptılar, yine de yapıyorlar. Onun için böyle arkasında başka şey olan soru sorma. De ki, '3 Temmuz yaşandı, TFF'den bunun için mi çekildiler' de daha doğru olur. Sorunu korkmadan sor."
 
Toplantı sonrasında Kütahyalı işadamı Erkan Güral, Aziz Yıldırım'a Fenerbahçe armalı bir çini tabak ve futbol topu hediye verdi.