FENERBAHÇE Başkanlığına yeniden adaylığını açıklayan Aziz Yıldırım, 3 Temmuz'un gölgelerinin, kanıtlarının Fenerbahçe üzerinden kalkmadan görevinin bitmeyeceğini, yarın başlayacak Fenerbahçe Kongresi'nin 3 Temmuz'la bir yüzleşme olduğunu söyledi.
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde yöneticiler ve çok sayıda üyenin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyen ve "Eğitim seçim malzemesi yapılamaz; tıpkı din gibi" diyen Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin söylendiği gibi büyük bir borç yükü altında bulunmadığını ve toplamın, karşılığında gelirleri bulunan 200 milyon dolarlık borç olduğunu belirterek Fenerbahçe Üniversitesi, Pendik, Dereağzı'na yapılması planlanan Fenerland, Kenan Evren Lisesi arazisine yapılacak AVM ve otel, Fenerbank ve Kalamış Yat Limanı'ndan Fenerbahçe'ye pay gibi projeleri anlattı.
"Fenerbahçe halkın takımıdır. Değerlerimiz seçim malzemesi yapılamaz" diyen Aziz Yıldırım, "Fenerbahçe kimsenin seçtiği 10 tane zengine mahkum edilemeyecek kadar büyüktür. Artık Fenerbahçe'ye zengin başkan ve yönetici aranmayacak" ifadelerini hatırlattı.
1 milyon üye projesiyle Fenerbahçe'nin daha demokratik bir yapıya kavuşacağını belirten Aziz Yıldırım, "Demokratikleşme TÜSİAD modeliyle olmaz; 1 milyon üyeyle ve dünyanın her yerindeki Fenerbahçelilerle olur" dedi.
Fenerbahçe'nin şike yapmadığını hasta yatağında dönemin TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar'a söylediğini belirten Aziz Yıldırım, yanıtlaması için Aydınlar'a aralarında '2010-2011 sezonu şampiyonu kimdir?', 'Fenerbahçe Spor Kulübü 2010-2011 Sezonu'nda şike yapmış mıdır? Gibi soruların yer aldığı toplam 12 tane soru yöneltti.
1998'de ilk kez Fenerbahçe'ye başkan seçildiğinde o dönemde Fenerbahçe'de etkili olan gruplarla ilgili yaşadıklarını anlatan Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin o günlerden bugünlere çok geliştiğini, yarınki kongrede aidatını yatırmış toplam 13 bin 020 üyenin oy hakkı bulunduğunu belirterek, "Herkesi kongreye bekliyorum. Oyunuzu kime atarsanız atın; önemli değil, Yeter ki Fenerbahçe 1998'lere dönmesin ve 3 Temmuz'lar bir daha yaşanmasın" dedi.
Fenerbahçe'nin 3 Temmuz sürecinde yaşadığı olumsuzlukların nedenini, o dönem TFF'nin başındaki Mehmet Ali Aydınlar'ın iyi yönetim gösterememesine bağlayan Aziz Yıldırım sözlerini, "Aziz Yıldırım bir gün Fenerbahçeli olmak için değil, bir gün Fenerbahçeli ölmek için vardır" diyerek noktaladı.
BU SEÇİM 3 TEMMUZ'LA YÜZLEŞMEDİR
1998'den bu yana Fenerbahçe'de neler yaptığımı neler yapmak isteyeceğim anlatacağım. Kimseye nasip olmaz 15 yıldır başkanlık yapıyorum kötü zamanlar da iyi zamanlar da geçirdik. Kötü de iyi idare ettiğimiz zamanlar da oldu. Hesap meselesidir, pazar günü bunu göreceğiz. Alınacak her karar saygılıyım. 15 yılda hiçbir Fenerbahçeli hakkında kötü konuşmadım, belden aşağı da hiç vurmadım. Tek konuştuğum yer bu kürsü. Bunun dışında da düşünmedim konuşmayı ve yine de yapmayacağım. Bana yapılan suçlamalara cevap vereceğim. Önce Aziz yıldırım neden aday oldu? Bugün bu gündemle karşınıza geldim ve neler yapmak istediğimi açıklayacağım. Gelin bu kongrede yine herkese örnek olalım. Görev sürem 3 Temmuz'dur. Bu süreç tamamlanmadan, bu kanıtlar Fenerbahçe üzerinden temizlenmeden bizim Fenerbahçe'de görevimiz bitmez, bitmeyecektir. Bu seçim bir güvenoyu değildir. Ben bu camianın görünen yüzüyüm. Bu seçim Fenerbahçe iradesine yapılan bir dayatmadır. Fenerbahçe'yi yönetmeye çalışma şeklinin son tezahürüdür. Bu bir seçim değil, Fenerbahçe'nin 3 Temmuzla yüzleşmesidir. Bu nedenle de bu yüzleşme Fenerbahçe başkanı Aziz yıldırım ile yapılmalıdır. bu nedenle de adayım. Adayların söylem ve projelerini dinledim. Seçim oyunlarına Fenerbahçe'yi alet etmeden yapmalarını gözlemledim, ama yapmadılar. Bize de tekrar Fenerbahçe'nin bulunduğu durumu hatırlatma görevi düştü.
FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ'NDE OKUMAK İÇİN YARIŞACAKLAR
Topuk Yaylası; 3 Temmuz sürecinin başladığı ve mekanı kabullenemediler. Cümlelerine ben yaptım ben ettim diye başlayanlar, bu tesisi yok saymak için ellerinden geleni yaptılar. Ankara tesisleri için de ağızlarına geleni söylediler. Fenerbahçe başkanının dahi kalamayıp kapısından döndüğü tesisin, Fenerbahçe için ticari durumunu bilmeden çamur attılar. Fenerbahçe Üniversitesi için şunu söylüyorlar, Fenerbahçe Spor kulübü neden kuruyor, gereksiz. Koleji kapatmaları lazım gereksiz. YÖK'ten çıktıktan sonra 25 milyon dolar parayı nereden bulacak? Bunu Fenerbahçe yönetimi yapamayacaksa, Fenerbahçe camiası bunu içinde halleder. Bu kadar mı anlamıyorsunuz. Ayıp. Borçlanmak istedikten sonra, her şartta, Fenerbahçe camiası arkasındaysa her şeyi yapar ve bulur. Üniversitenin parası hazır, bunlara ihtiyacımız da yok. Devletle olan ilişkilerimiz yürütülmektedir, 2014 yılında ilk adımlar atılmış olur. Fenerbahçe Üniversitesi Kayışdağı'ndaki kolejinin yanında yapılacak. Diğeri de şehir içinde olacak. Fenerbahçe Koleji'nden mezunlar ve diğer öğrenciler burada okumak için yarışacaktır. Şimdiden hayırlı olsun. Eğitim seçim malzemesi yapılamaz, tıpkı din gibi. Söyleyeceklerim var ama ayıp olmasın şimdi. Aslında konuşmada yok ama hepinizin önünde söz veriyorum, 2015'te yapılacak seçimde bir madde koyacağım, ben bu kulübe kendi zihniyetine göre biraz da yatırım için evler aldık, arsalar aldık, çöpü yok denen kulübe bir şeyler aldık. Bunlardan bir tensi de kardeşimin yaptığı 8 villayı aldık. Futbolcularımız kalsın dedik, ya burada ya da dışarıda kalacaksınız, para ödemeyiz dedik. Bu konu suistimal edildi, ben bu kongre sonrasında Fenerbahçe'nin ne masrafı varsa çekini muhasebeye sunacağım. Satılsın mı, bu şekilde devam mı etsin diye. Parayı iade edin derseniz yapacağım, sizlerin önünüzde söz veriyorum. Beni kirli emellerine bulaştıramadıkları için suçluyorlar.
TOPLAM BORÇ 200 MİLYON DOLAR
1 trilyon borç var deniyor da aktiflere bakılıyor mu? Fenerium'un değeri 300 trilyon, Futbol A.Ş.'nin değeri 800 trilyon. 2 milyar dolarlara kadar da çıkmıştı. Fenerbahçe SPK'da inceleme görüyor, dökümanları sürekli veriyoruz. Dernekle ilgili kısımları da mali kongrede anlatıyoruz. Yalan ortaya çıkar, hile hurda yapamazsınız. Ama bunların zihniyeti bu olunca hiç olmayan şeyler söylüyorlar mali durum hakkında. Fenerbahçe düzenli olarak denetlenmekte ve borçlar tüm çıplaklığı ile görülmektedir. 87 milyon dolar banka ve 100 milyon TL de banka borcu ile 270 milyon TL yani 137 milyon dolar borç vardır. İleriye dönük borçlar, borç kaleminde görülmektedir. Üstelik banka borçları 8 yıl vadeye yayılmıştır. Futbol A.Ş'ye olan borçlar da borç kaleminde gösterilmekte ve borç kalemi, şişirilmektedir. Toplam borç yani sadece 200 milyon dolardır.
FENERBAHÇE 10 TANE ZENGİNE MAHKUM EDİLEMEZ, HALKIN TAKIMIDIR
Sürekli bir zenginler kulübü TUSİAD sözleri alıp başını gidiyor. Zenginler kulübü mantığı ile Fenerbahçe'yi kalkındıracaklarını söyleyenler Fenerbahçe'yi ve değerlerini bilmiyordur. Fenerbahçe'nin TÜSİAD'a ihtiyacı yoktur, Fenerbahçe halkın takımıdır. Fenerbahçe'nin kimseye borçlandırılmayacak büyüklükte olduğunu anlayamadılar. Fenerbahçe 10 tane zengine mahkum edilemeyecek kadar büyüktür. Ben buraya 1998'de geldiğimde artık Fenerbahçe'ye zengin olan başkan ve yönetici aranmaması için çalışacağız dedim. Sizler de artık bunların farkındasınız sanırım. Demokratikleşme TÜSİAD modeli ile olmaz, dünyanın her yerindeki Fenerbahçelilerle olur. 1 milyon üye projesine verdiğimiz destek de bu nedenle.Bunlar, 3 temmuzların bir daha yaşanmaması için, Fenerbahçe'ye hakim olmak isteyenlerin Fenerbahçe'den tavsiyesini hayata geçirmek içindir. Kongreden sonra devam edersek tüzük çalışması hazırladık kongre üyelerimize gönderip, revize edeceğiz ve Fenerbahçe'nin yeni tüzüğü ile yönetilmesini sağlayacağız. Bir sitemim var. Mahkemelerden sürekli kararlar geliyor. Her mahkemeye giden, bizim kulübün mahrem şeylerine kadar almakla bizleri zor durumda bırakıyorlar. Yalnız Fenerbahçe'yi değil, lütfen kulüpleri zor durumda bırakacak kararlar almayın.
STAT YERİNDE KALACAK
Stat burada kalacak. Pendik'teki arazi tamamen futbol takımlarının, amatör branşlardaki sporcuların barınacağı orada sportif başarıyı yakalayacağı bir alan olacaktır. Zaten Ömerli Barajı nedeniyle 2 kattan fazla bir yapı kuramıyorsunuz. 15-20 futbol sahası yapmak, bütün altyapıları oraya taşımak bütün sporcularımız bir araya getirmek istiyoruz. Küçük bir idari bina ile gençlerimizin sportif gelişimi için yapılacak tesisleşme yeri olarak görüyoruz. Belediye ve milli emlak ile görüşmelerimiz devam ediyor. Kenan Evren Lisesi ile ilgili taahhütleri yerine getirdik, milli emlak ile görüşmeler yapıldı. İmar haklarının verilmesi için protokoller yapıldı. 2014'ün Mayıs ayında Kenan Evren Lisesi yerine AVM ve otel yapımına ihale vererek başlayacağız.
DEREAĞZI'NA FENERLAND PROJESİ
Fenerland" projesi rahmetli başkanımız Hasan Özaydın ve ekibine ait. Ender Bey de bunu gündeme getirdi 'yapabiliriz' dedi. Dereağzı'nda halı sahanın olduğu bölge, yeme içme yerleri olan bir sosyal tesis olacak. Amatör branşlar Pendik'e gidince bu sahalar boş kalacak. Denizle bağlantılı tesisler imarı ile ilgi görüşmelere başladık. Bu proje 93'te belediyeye sunulmuş ancak Hasan Bey'den sonraki yönetim belediye ile ters düşmüş. Belediye de vermemiş, yanlış davranmışlar. Bu proje gündeme gelebilir. Ön tarafa da yalnız kulübümüzün üyelerinin kullanabileceği lokantalar ve havuzlar yapacağız. Sosyal ihtiyaçların sağlanacağı bir yer olarak planlıyoruz. Kalamış yat limanı ihalesi var. Sayın Ali Koç'la gidip baktık. Bu ihaleye kim girmek istiyorsa Fenerbahçe ile bir arada girelim. Fenerbahçe yat limanında ortaklık olsun istiyoruz. Kendi başımıza da ortaklarla bu işi çözeriz. Burası bir kompleks haline gelecek, Fenerbahçe'ye gelir katacak.
FENERBAHÇE BANKA KURACAK
En büyük isteğim banka kurmak. Bu konuda çalıştık bir noktaya geldik, çözemedik. Şimdi yeni çalışma var. Yoğun çalışmalarımız var, finans konusunda dev şirketlerle görüşüyoruz. Fenerbahçeliler, her kurumsal ürünü, dünya çapında alabilecek, finansal işlemler yapacak, global tahviller çıkarabileceğiz. Finans dünyasında Fenerbahçelilere avantaj sağlayacak bir iş olacak.
BUNLAR AZİZ YILDIRIM'IN DEĞİL, FENERBAHÇE'NİN PROJELERİ
Bunlar seçim projeleri değildir, Aziz Yıldırım'ın projeleri değildir. Fenerbahçe Kulübü'nün projeleridir. İşe tek banka şubesi ile başlayacağız, iki ayda izinleri alabiliyoruz. Biz yarın kaybedebiliriz de ama bu projelerin Fenerbahçe için yapılması gerektiğini söylemek istiyorum.
'FENERBAHÇE ŞİKE YAPMADI' DEDİM; 'DURUM ÇOK VAHİM' DEDİ.
Fenerbahçe'nin gerçeklerini başka yere götürmeden doğru olarak anlatmak lazım. Kimler Fenerbahçe'ye başkan olmalı diye soru sorulduğunda, öncelikle ikiyüzlü olanların bu kulübe başkan olmamalı diye düşünüyorum. 9 Temmuz'da hastanedeyken Aydınlar geldi, anjiyo olmuştum yatakta şunu söyledim; 'Fenerbahçe şike yapmamıştır, Fenerbahçe üzerine bir oyun oynanmaktadır' dedim. Ama Mehmet Ali Bey savcılarla konuştu, durum çok vahim dedi. 5 maçın neticesini biliyorlar, belge yok. Kendisi inandı veya buna onu inandırdılar. Bizim buna yaptığımıza inandı ve yanlış yönetti. İnanmasa süreç bu döneme gelmezdi.
MEHMET ALİ AYDINLAR'A 12 SORU
Süreçle ilgili sorular sormak istiyorum kendisine. Bunlarla ilgili açıklama yapsın, ben de bilmek istiyorum.
1- 2010-11 sezonu şampiyonu kimdir?
Biz yargılamak için sormuyoruz, öğrenmek istiyoruz. Biz yapmadığımızı söylüyoruz.
2- Fenerbahçe Spor Kulübü 2010-11 sezonunda şike yapmış mıdır, yapmamış mıdır?
3- Şenez Erzik ile sayın başbakana gittiğinizde, sayın başbakan Fenerbahçe'nin şike yapıp yapmadığını sorduğunda siz kendisine ne cevap verdiniz?
Dördüncü madde öncesini açıklama yapmak istiyorum. 5 Ocak'tan önce Mehmet Ali Bey 'UEFA, Türkiye'nin işlerine karışmıyor derse, biz bu işleri hallederiz' diyor. 5 Ocak'ta da UEFA bunu resmi sitesine koyuyor. Sonra kendisi devlet erkanıyla konuşuyor, dayanamıyor Cenevre'ye gidiyor ve 'Biz bir kongre yapacağız, puan sileceğiz, bunu öneriyoruz' diyor, UEFA da 'sizin iç işlerinize karışmayız' diyor. Ama 'yazılı bildir' diyor, 19 Ocak'ta da Ebru Köksal imzasıyla UEFA'ya gönderiyorlar ve 58. madde değişimi de gündeme geliyor. Metris'ten ben 'bu madde değişemez' diyorum. Buna göre, maçları manipüle eden takımlar, 2010-11 maç sezonunda kazanacakları ödülleri, kazandıkları puanları, tv gelirlerini iade edecek, en az 12 puan silme cezası uygulanacak, 2010-11 sezonu için bunlar uygulanacak, ayrıca da ceza verilecektir deniyor. İhlalde bulunan kulüpler, Avrupa kupalarına katılmayacak ve sıralamada takip edenler Avrupa kupalarına katılacaktır deniyor.
Şimdi kendisine soruyorum
4- Fenerbahçe'nin şike yaptığına inanıyorsan bu uygulamaları yapacak mısın?
a- Fenerbahçe'nin şampiyonluk kupasını Trabzonspor'a verecek misin?
b- Fenerbahçe'den puan silecek misiniz?
c- Fenerbahçe'yi 2 yıl Avrupa'ya göndermeyecek misin?
d- Ekonomik faydaları da geri alacak mısın?
5- TFF başkanlığın döneminde Etik Kurulu 1 ve 2. raporu arasındaki farkın nedeni nedir? Senin görevinde olmaman mı yoksa bu hukukçuların gerekli bilgiye sahip olmamaları mı?
6- Fenerbahçe maçlarına gelmemene rağmen rakip takımın onur konuğu olmanı nasıl açıklayacaksın?
7- Seni Fenerbahçeliler'in değil de Galatasaraylılar'ın desteklemesi tesadüf müdür? Geçmişte yönetiminde olan Lütfi Arıboğan, İlhan Helvacı, Ebru Köksal'ı da yeni yönetime alacak mısın? Hatta eğer başkan olursan, TFF'de yapmak istediğin gibi; Fenerbahçe'yi Galatasaray'a katma projene hayat mı vereceksin?
Bu süreçte Rıdvan Dilmen ve Aykut Kocaman'ın da söyleyecekleri olmalı. Karanlıkların olmaması için. Onlar da Mehmet Ali Beyle olan görüşmeleri anlatmalılar.
8- Bu ikili ile neler görüştün, neler önerdin ve ne yanıt aldın? Savcılıktaki gizli belgeleri göstererek Fenerbahçe'nin şike yaptığını anlattın mı? Kozmik odada olması gereken evrakların senin evinde ne işin vardı? Yoksa kozmik oda senin evin miydi?
9- Şike ile şampiyon olduğunu iddia ettiğin futbolcuların yüzüne nasıl bakacaksın, onları kulüpten uzaklaştıracak mısın?
10- Aykut Kocaman Ordu maçına giderken, Dilmen uçaktan inip yanına geldiğinde neler söyledin?
11- İbrahim Akın'a lisans verme şartı olarak yapmadığı şikeyi kabul etmesi durumunda lisans vereceğini söyledin mi, söylemedin mi?
O süreçte bazılarına lisans verdiler, İbrahim Akın'a vermediler, bizim maçla döndü, ona da geçmiş olsun), Bu konunun Şansal Büyüka, İbrahim Seten, Murat Göğebakan, Egemen Adatepe, Mehmet Kızıl'ın olduğu ortamda, Kızıl'ın bu konuyu onayladığını biliyor musun, bu konudaki düşüncelerin nedir?
12- Pierre Cornu Türkiye'ye geldiğinde Arıboğan ve Helvacı kapalı kapılar arkasında ne konuştu? Senin de katıldığın sonraki yemekte neler konuşuldu?
Sorularımız bu kadar.. Yarın kongrede Fenerbahçe şike yapmamıştır derse ben kendim kalkar onu alkışlarım zaten.
BUGÜNE KADAR HARCAMALARI HEP KENDİ CEBİMDEN YAPTIM
1 milyar 600 milyon para ödedim 98 yılından bu yana; seyahatler dahil, çay paramı da yemek paramı da dostlarımızı çıkardığımız yemekleri de kendimiz ödedik. Kulübün hiçbir hesabında Aziz Yıldırım ile ilgi evrak bulamazlar. O gazetede, bununla ilgili yazılar yazanlar, geçmişte ne yaptıklarını iyi biliyorum; iki kelime söylerim ortada kalırlar, pislik atmasınlar.
İLK SEÇİLDİĞİ KONGRE ÖNCESİNDE YAŞANANLAR
Aydınlar Fenerbahçe'yi o kadar çok seviyor ki... 98 yılına kadar, Fenerbahçe gruplar tarafından idare edilmeye çalışılan bir kulüptü. Küçük küçük gruplar vardı. 98'e kadar Fenerbahçe'ye başkan olmak için bu grupların onayını almak gerekirdi . Fenerbahçe kongre üyesi sayısı 4400'lerdi. 90'da üye oldum ben kulübe.. Ben başkan olana kadar 98'e kadar 5500-6000 üyeyle idare ediliyordu. Şimdi 15 bin üyeye geldik. 13 bin civarında kişi kongreye katılabilecek. Ben başkan adayı olacağım 98'de. O zaman Aziz Yılmaz ve bir yönetici adaylık için 1 milyon dolar istedi. Yüksel Bey de bunu yazdırdı. Biz kabul etmedik. Daha sonra Kadıköy grubuyla oturduk, Kazım Bayülken'e 500 bin dolar verdim. Aziz Yılmaz, 15 yıl sonra çıkmış Aydınlar'ın peşinden gidiyor. Bunların hesabı budur, bunlar Fenerbahçeli değildir. Kendi ceplerini doldurmak için uğraşan insanlardır. Ben başkan olduktan sonra benimle pazarlık ettiler. Aziz Yılmaz ve yanındakiler benimle yaptığı görüşmeyi kasete aldırdı, işlerine gelenleri medyaya verdiler. Esas gerçekleri sakladılar, bana o yönetimi sattılar. Bunlar böyle insanlar, kendi menfaatleri için her şeyi yaparlar. Şimdi Mehmet Ali Aydınlar'a soruyorum; Bu Aziz Yılmaz Acıbadem'e gelip seni tehdit etti mi? Senden 1 milyon istedi mi? Hangi dostun, benim de dostumuz sana yardım etti? Sokağa çıkamıyordun, onu bu kulübün başına bela etmeye hakkın var mı? Hakkın varsa; benim söyleyeceğim bir şey yok. Fenerbahçe 98 yılına dönmemeli, işte o zaman kaybeder Fenerbahçe.
ALDIĞI KOMBİNELERİ İADE ETTİ
Hapis yattık. Bu dönemde yönetici arkadaşlarımızın Acıbadem'le ilişikleri var. Evlat acısı büyüktür benim söylediğim sözleri yanlış ifadelerle belli noktalara çektiler. Biz ona kötü gününde destek olduk, o bize kötü dönemimizde destek olmadı. O zaman Mehmet Ali'ye yardımcı olalım dedik. Hakan Bey'e erkeklere bak, kızlara bakma Aydınlar bakacak dedi. Problemler vardı, çözemiyorlar. Sporcuları topladık antrenörü ayarladık. 200 bin dolar kaptırdılar bir menajere geldik, çözdük. Fenerbahçe'nin gücü olmadan, bir şey olmaz. Şahsın gücü katkı yapar başka bir şey olmaz, ben de dahil. Avrupa'da İkinci olduk, teşekkür ettik. Doha'da dünya şampiyonu olduk. Teşekkür ediyorum. Ünilever'le beraber takım Avrupa şampiyonu oldu. Kız takımımız mahkemeye geldiler, kupayı getirdiler. Süreç devam ederken acıbademle bozuldu anlaşma. Kendisine söylediler. O arada oyunculara Aydınlar kombine almış. Mehmet Ali Bey bakın ne yapmış, çok seviyor Fenerbahçe'yi. Bakın ne yapmış. 102 binlik kombine almış sonra bunları iade etmiş, parasını geri almış. Bütün oyunculara verdiği avanslar var. Toplamda 1 triyon üzerinde para tahsil etmiş, kulübü çok seviyor. Bir şey söyleyemiyorum.
ŞİKE YAPTIYSAK NEDEN KÜME DÜŞÜRMEDİN?
Daha ortada bir şey yokken Etik Kurulu raporu mahkemeye gönderiliyor. Polis fezlekesi işlendi ve UEFA'ya gönderildi. UEFA'da her şey polis fezlekesi üzerinden; UEFA Disiplin Kurulu'nda ve CAS'ta karar alındı. Disiplin Kurulu ifademizi aldı, doğrular gördüler. Madem şike yaptık, neden küme düşürmediniz Fenerbahçe'yi? Aklınızdan bir şey geçtiği zaman bile suçlu oluyorsunuz; 6222 no'lu yasaya göre, 19 maçı 3 oyuncu ile mi yaptık? Cami kapılarında amigolara paralar verdiler.
GALATASARAYLILARA KONGREYE KATILIN DİYE MESAJ ATIYORLAR
Bugünlerde sizleri arıyorlar... Telefon numaralarını istemişler, verin gitsin dedik. Fenerbahçe üyesi şahsiyetlidir, para ve bir şeyler karşılığında oyunu satmaz. Ben bunların yerinde olsam, 'bunları bunları yanlış yapmışlar, gitmeliler' derdim. Gazetelere ilan veriyorlar, yazık o paralara, Fenerbahçe'ye verin. Gazete patronlarının cebine gideceğine Fenerbahçe'ye gitsin.. Acıbadem Hastanesi'ne insanlar gidiyor, ilk kalp sıkışmasında ben de gittim yine de giderim. Eren diye birini arıyorlar hastaneden, Fenerbahçe kongresi için oy isteyecektim diyorlar, 'Eren 4 yaşında çocuk' diyor annesi. Galatasaraylılar'a da mesaj gönderiyorlar. Bir aile dostum aradı; 'Sizinkiler şaşırdı Faik İşmeli bana mesaj attı, Mehmet Ali Bey'e oy vermemi istedi, ben Galatasaraylıyım biliyorsun' dedi. Fenerbahçe bir asırdır. Bir asrın yıkılması kolay değildir. Kime oy atarsanız atın önemli değil, kongreye katılın, herkes gelsin 10 bin kişinin katıldığı bir kongre yapalım, her zaman şeref duyacağım arkadaşlarımla yaptığım Fenerbahçe Ülker Arena'ya gidelim. Galatasaray ve Beşiktaş bunu yapamaz. Biz hep ilkleri yaşadık, bunun da sıkıntısını çektik.
2006'DA YAPTIKLARINI 2011'DE YAPTILAR
15 yılda 5 kez şampiyon olduk, 3 defa son maçta bizi boğazladılar, etti sekiz. Müsaade etmediler. 2006'da şampiyon olsak 16 dakika oynatmasalan ve şampiyon olsak 4-5 sene tutamazlardı bizi. Aynısını 2011'de de yaptılar. En iyi takımı kurduk bizi gönderiler Metris'e. İnşallah bir daha başımıza gelmez".
FENERBAHÇELİ ÖLMEK İÇİN VARIM
Fenerbahçe 1998'e düşmesin, o günlere gitmesin 3 temmuzdan sonra yaşananları yaşamasın. Burada en büyük suç federasyon başkanındır, iyi yönetemedi ve süreci bu noktaya getirdik. Aziz Yıldırım bir gün Fenerbahçeli olmak için değil, bir gün Fenerbahçeli ölmek için vardır.