Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, 2014 yılının ilk Yüksek Divan Kurul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Yıldırım, bugüne kadar Fenerbahçe'nin demokrasinin, Cumhuriyetin ve Laikliğin yanında olduğunu belirterek, kendisine verilen cezanın siyasi amaçlı olduğunu söyledi ve "Tek suçumuz Atatürkçü olmak" dedi.

Aziz Yıldırım, Türkiye'nin tek bir hükümetinin bulunduğunu, onun da TC Hükümeti olduğunu ve onun dışında herhangi bir devlet ve paralel devlet olamayacağının altını çizerek, "Başbakan kendi ağzından kumpas kuruldu dedikten sonra bir şey anlatmanın da anlamı kalmadı" diye konuştu.

FENERBAHÇE ATATÜRK'ÜN KULÜBÜDÜR

İlk olarak Yargıtay'ın cezasını onaması hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Yıldırım, "Ben veda etmiyorum ve buradayım. Bu konuşmayı yapmayacaktım. Ancak şunu söylemek isterim. hepimiz göreceğiz, biz şike yapmadık. Biz siyasi bir olayın içindeyiz. Bu siyasi olayın nereye geldiğini görüyoruz. Aziz Yıldırım'ın farklılığı Cumhuriyet'in yanında olmasıdır. 16 yıldır bu kulübe siyaset sokmadık. Hepimizin bir düşüncesi vardır, ancak bunu hiçbir zaman kulüp bünyesinde yapmadık. Kimseye tavsiye de etmedik. Hepimizin gönülde parti vardır ama kulübe siyaset sokmadık. Şuna inanıyorum, Fenerbahçe Atatürk'ün kulübüdür. Türkiye'nin zor günlerinde Türkiye Cumhuriyeti'ni koruyacak son kaledir ve hiçbir zaman yıkılmayacaktır.

Yargıtay'da ceza verilerek belirli bir noktaya geldi. Tek suçumuz Atatürkçü olmak. Onun dışında suçumuz yoktur" diye konuştu.

Yıldırım, şunları söyledi;

TEK BİR DEVLET VARDIR

"Önceden, Fenerbahçelilerin yüzde 50'si Başkan böyle söylüyor ama acaba yapıldı diye düşünenler vardı belki. Ama bugün geldiğimiz noktada, yüzde 100'ü bunun bir şike davası olmadığını görüyor. Burada her takımın taraftarlarını görev düşüyor. Galatasaraylısına, Beşiktaşlısına, Trabzonsporlusuna, Kayserisporlusuna.....Bir mücadele var. Bu mücadele devlette; paralel devlet ile normal devlet mücadelesidir. Buranın, Türkiye'nin tek cumhuriyeti olduğunu kabul etmek için canımızı vermeye hazırız. Türkiye'de tek bir cumhuriyet vardır o da TC Hükümerti'dir onun dışında herhangi bir devlet ve ya paralele devlet olamaz. Olursa bu devlet çöker. Bunun çökmesine kimsenin izin vermemesi lazım.

BAŞBAKAN 'KUMPAS' DEDİKTEN SONRA BİZİM BİR ŞEY ANLATMAMIZA GEREK KALMADI

Gelinen noktada artık bize bunu, şunu yaptılar demek anlamsız. 3 senedir çektiklerimizde gelinen noktada Başbakan kendi ağzından kumpas kuruldu dedikten sonra bir şey anlatmanın da anlamı kalmadı. Bize şöyle yaptılar demenin manası da kalmadı. 3 yıldan sonar Başbakanın kendi ağzından kumpas kuruldu dedikten sonar bir şey anlatmanın da anlamı kalmadı.

BEN TİTR ALMAK İÇİN GELMEDİM

Ben buradayım ve veda konuşması yapmıyorum. İçeride dışarıda olmamız fark etmez. Yüksel Günay onursal başkan olmam konusunda bir şeyler söylemiş. Ben Fenerbahçeliyim. Yoksa ben burada ismim olsun diye veya başka bir nedenden burada değilim. Eserlerimiz oldu. Kendi kaynaklarımızdan ürettik. Ben bu mücadleeyi onun için yapmadım. Ben bir titri için burada değilim.Ben bu kulübün kapğısında bekçi olmaya razıyım. Bu tüp tartışmalarla kendimizi yıpratmayalım.

BURADA PADİŞAHLIK SİSTEMİ YOK

Fenerbahçe'ye ne olacak? Buranın bir tüzüğü var. Aziz Yıldrım şu başkan olsun demeyecektir. Eğer imkanın varsa gelip oyumu kullanırım ve kime oy attığımı da söylerim. Burada padişahlık sistemi yok. Fenerbahçe'de demokrasi vardır ve tüzüğü vardır. Onun dışında baka bir şey söylemek Fenerbahçe'ye hakarettir. Fenerbahçe'ye başkanlık yaptım ve arkadaşlarımla iyi işler yaptım. Dünkü toplantının ertelenme nedeni geleceğe yönelik planların ben yokken arkadaşlarımız tarafından yapılmasını istememdi." "HAVUZ DIŞINDAN 150 MİLYON ALIRIZ"

"1998'de başkan olduktan sonra ekonomik olarak güçlü olmak lazım dedik. Ondan sonra da sportif başarı geliyor. Bunun anlamı şampiyonluğa oynamak. Türkiye'de iyi kaliteli takımlar yaratmak. Türkiye'de sporu FB ayakta tutmaktadır. Olimpiyatlarda ve başka yerlerde başarı kazandırmanın bedelinin karşılğı 20-25 milyon dolar açıktır. Kim gelirse gelsin bu açık kapanmayacak. Bununu şartı yeni gelirler sağlamak. FB, Türikye'de kurumlar gibi vergisini ödüyor. Bizden başka bir Gençlerbirliği ödüyor olabilir. Başka bir kulübün vergilerini ödediğini düşünmüyorum. Bunun karşılığında yayın hakkından hakkımızı tam alamıyoruz. Benim söylemem yetersiz bu konuyu AYM'ye götürüyoruz. Biz bugün FB olarak 150 milyon dolar havuz dışından alırız. Geçen sene 125 milyon dolar, iki grup teklif etti. Biz bugüne kadar Anadolu kulüpleri etkilenmesin diye kabul etmedik ama bundan sonra dikkate alacağız.

YAYIN VE İSİM HAKLARINI SERBEST BIRAKIN

Devlet her şeyden pay alıyor, istiyor. Ama GSGM'nin Fenerbahçe'ye ne faydası var desek; sıfır. Devletin koymuş olduğu bu paraların, kesintilerin ortadan kalkması lazım. Devletin spora önem vermesi lazım, üvey evlat gibi görüyor. Biz şunu söylüyoruz: Yayın haklarını serbest bırakın, İddia'daki isim haklarını serbest bırakın. Benim ismim para ediyor, benim hakkımı vereceksiniz. Ama ben buradan haykırıyorum. Tüm kulüplerin hakkı verilmeli. İddia kazandığının ancak yüzde 10'unu dağıtıyor. En çok FB oynanıyor. Fenerbahçe bir taraftan bağlanmış, zincirlenmiş ama karşılığını alamıyor.

BAŞBAKAN'IN FENERLAND PROJESİ İLE İLGİLİ GEÇMİŞTEKİ SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Kenan Evren Lisesi'nin yerine AVM yapılması için İmar planını dahi çıkardık, okulları teslim ettik. Orasını devlet bize bağışlamıyor. Kiralarını da alacaklar, Gelirden pay alacaklar, ayrıca kira alacaklar. Belediye'den de imarını hallettik. Şu anda da Maliye Bakanı'yla anlaşmalar yapılıyor. Projeler hazır. Ben yoksam da arkadaşlarım bu projeyi hayata geçirecek. Kalamış'ta ihale yapılacak. Devlet bunu ihaleye çıkarıyor. Bende Koç'la Şahenk'le görüştüm. Fenerbahçe'nin payı olsun dedim. Onlar da olumlu karşıladılar. Sonra 'Vay efendim bunu yapamazsınız' dediler.

Fenerland projesi... Kulübe gelir getirecek bir yer yapalım, vatandaşa açık olsun, gelir gelsin dedik. 'Nasıl yaparsınız bunu' dediler."

Aziz Yıldırım, Başbakan Erdoğan'ın 1995 yılında "Sizleri saygıyla selamlıyorum. Yönetim Kurulu'na girmem için Ali Şen tarafından yapılan teklif için affını istedim. Fenerbahçe için her zaman hizmet vermeye hazırım. Fenerbahçe'de ilk yapılacak iş, altyapıyı iyi kurmaktır. Fenerbahçe'ye Şampiyonlar Ligi mücadelesinde başarılar dilerim. Fenerland Projesi bir an önce hayata geçirilmelidir" şeklinde yaptığı geçmişteki bir konuşmayı hatırlattı ve "Şimdi ise Fenerland'a karşı çıkılıyor. Bunu da geçtik" dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Konuşmasının son bölümünde tüm Fenerbahçelilere seslenen ve Fenerbahçe'nin bu yıl mutlaka şampiyon olması gerektiğini söyleyen Başkan Yıldırım, kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Yıldırım, son bölümde, "Sizden bir ricam var. Çok dikkatli olmalısınız. Yuh deseniz ceza veriyorlar. Tahriklere kapılmayın. Yatmak, yatmamak önemli değil. Türkiye'de hapiste yatıp yatmamanın bir anlamı kalmadı. Hepimizin yüreklerimizle bu cumhuriyete sahip çıkması lazım. Bu yıl 3 yıl içinde yaşadıklarımızı anlatacağım; çok şeyler var. Hepsi var. günü geldiğinde hepsini paylaşacağım. Şimdi fazla ileri gidip söylemiyorum. Sakin olalım. Pazartesi günü maçı da sakin bir şekilde atlatalım. Ondan sonra önümüzdeki günlerde neler olacağını görürüz. Ondan sonra sevgimizi her şeyimizi gösteririz.. 16 yıl başkanlığım sırasında hep bu divan kurullarına geldim, hep burada destek görüm bize güç verdiniz tüm Fenerbahçelilere, sizin şahsınızda, vicdanlı olan herkese teşekkür ediyorum. Allah hepinizin yardımcısı olsun" dedi. HAKAN TARHAN - İSTANBUL / HT(GH)