Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, kulübün olağan mali kurulunda açıklamalarda bulundu. Yıldırım, 4 futbolcuyla anlaşma yaptıklarını söylerken "3 antrenörle görüşüyoruz. Hafta başı açıklama yapacağız." dedi.
Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şu şekilde:
"Kusura bakmayın biraz rahatsızım, formumda değilim yani. Euroleague şampiyonluğunu bizlere yaşatan Obradovic ve oyuncular başta olmak üzere, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
"GALATASARAY UEFA'YI KAZANDIĞINDA..."

Dünyada basketbolda 2 büyük organizasyon var. Biri NBA, diğeri de Euroleague'dir. Futbolda Şampiyonlar Ligi neyse, basketbolda da Euroleague şampiyonluğu aynıdır. Galatasaray, UEFA'yı kazandığında herkes 'tesadüf' lafıma takıldı. Kazanılan bir başarıyı kimse görmemezlikten gelemez. Bu başarıları devamlı hâle getirmemiz gerekiyor. Her sene bu seviyelerde, bu bütçelerle oynamalıyız.
"DOĞUŞ GRUBU'YLA ANLAŞMAYI HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Geçmişte Ülker'le yaptığımız anlaşma gibi, bu sene de Doğuş Grubu'yla bir anlaşmayı hayata geçiriyoruz. Bu salonu Fenerbahçe'ye hediye eden Murat Ülker'e ölene kadar teşekkür edeceğim. Doğuş Grubu ile basketbolda 3 yıllık işbirliği yapacağız. Euroleague şampiyonluğu hayale gelmezdi, bu başarı devam edecek.
"FUTBOL TAKIMININ BAŞARISIZLIĞININ SEBEBİ BEN VE YÖNETİMDİR"

Futbol takımı başarısızdır. Bunun sebebi ben ve yönetimdir. Benim sadece 1 arabam var. Benim yatım yoktur. 20 yaşında oyuncumuzun 3 tane arabası var, Porsche'u var, jipi var, yatı var.
"DÖRT OYUNCUYLA ANLAŞTIK"

Mayıs ayında transfer yapacağız demiştik. Şartlar bazen değişebilir ama dört oyuncuyla anlaştık. Ayın 17'sinde ya da önümüzdeki hafta açıklayacağız. Üç antrenör ile görüşüyoruz. Pazartesi ya da salı kararımızı vermiş olacağız, kamuoyuna da açıklayacağız. Aykut Kocaman'ın ismi geçiyor.
"YA SEN KİMSİN! SEN Mİ KARAR VERECEKSİN?"

Daha ortada resmi bir şey yokken TV'lere çıkıp 'Aykut Kocaman gelmesin' diyorlar! Ya sen kimsin. Sen mi karar vereceksin? Basında bazıları iyice kahvedeki insanlar gibi oldu. Bırak Fenerbahçe camiası karar versin. Sen mi vereceksin karara?
"FENERBAHÇE, EUROLEAGUE'NİN ORTAĞIDIR"

EuroLeague'in yüzde 75'i 11 takımındır. Herkesin yüzde 7'ye yakındır. Yüzde 25'i diğer Avrupa'nın basketbol liglerinindir. Fenerbahçe; Euroleague'in ortağıdır, mal sahibidir. Euroleague yaşadığı müddetçe bu böyledir. Euroleague'den kulübümüze bu sezon 3.5 milyon Euro gelir gelmiştir. Sponsor ve bilet satışı hariçtir.
"BAŞARISIZLIĞIMIN EN BÜYÜK SEBEBİ TFF VE HAKEMLERDİR"

Beşiktaş başkanına hergün cevap versem burada sürekli kavga çıkar. Başarısızlığımızın en büyük sebebi TFF ve hakemlerdir.Bunları burada söylesek ceza alıyoruz. Bu ülkede Cumhurbaşkanını eleştir ceza yok, TFF'ye eleştirince 8 ay ceza!
"FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU FİKRET ORMAN'I EZDİ"

Sayın Fikret Orman kendi kendi ile çelişiyor. Takımı Top 16'ya kaldığında Euroleague'de şampiyonluk şansımız var demişti. Şimdi diyor ki "orada hırsızlık var" Nasıl yapılıyor hırsızlık söylesin de biz de gidip yağmalayalım. Fikret Orman saçma sapan konuşmuş! Sayın başkan ne söylediğinin farkında değil. Fenerbahçe'nin şampiyonluğu onu ezdi.
"LENS BEŞİKTAŞ'A GİDEBİLİR"

Lens geçen sene kiralık olarak aldık getirdik. Kendisine bir bedel ödedik. Bu sene de sezon sonunda kendisine bir teklif yapacağımızı, hatta dün kulübe çağırdım konuştum. Pazartesi teklifi göndereceğiz. Onlar bize bir teklif yaptılar, teklif yüksekti. O teklife karşılık teklfimizi pazartesi göndereceğiz. Ama Beşiktaş'a gidecekmiş, gidebilir. Biz o kompleksleri çoktan atlattık. Biz onlardan kimseyi almayız. Rahat olsunlar.
"BU NE BİÇİM DURUŞTUR?"

Bir de Beşiktaş'ın meşhur duruşu var. Ya siz Süleyman Abi için 'Ahmet Dursun, Seba gitsin' diye bağırdınız. Süleyman Seba benim dostumdu. Onun adını kullanarak bir duruş diye tutturmuşsunuz. Ya biz onunla oturup muhabbet ederdik. Helikopter statlarına indi, çıkıp FETÖ ile ilgili konuşmuyorlar. Bu ne biçim duruştur?
"BEŞİKTAŞ'IN 13 ŞAMPİYONLUĞU VAR"

1959 yılında lig başlamış, şampiyonlar belli. Galatasaray 20, Fenerbahçe 19, Beşiktaş 13. Diyorlar ki '2 yıldız eklediler' Bunlar gittiler bu ligin prosedürünün başlamasından önceki yıllardaki şampiyonlukları istedi."