Cem ULUCAN / AYDIN, ()- SPOR Toto 2'inci Lig Beyaz Grup takımlarından Aydınspor 1923'te 3 ay önce göreve gelen Şahin Kaya başkanlığındaki yönetimin görevi bırakma kararı sonrası yapılan kongrede tek aday olan Özgür Keskin oy birliği kulübün yeni başkanı oldu. Eski başkan Şahin Kaya, kongreye gelmedi.

Aydınspor 1923'te 15 Mayıs 2014 tarihinde yapılan genel kurulda başkanlığa seçilen Şahin Kaya ve yönetiminin yeterli destek göremediklerini gerekçe göstererek görevi bırakmasının ardından yeni yönetim için genel kurula gidildi. Çoğunluk sağlanamadığı için geçtiğimiz hafta ertelenen genel kurul ikinci kez toplandı. Toplantı, üyelerin gelmemesi üzerine bir saat gecikmeli yapılabildi. 197 üyesi bulunan siyah beyazlı takımın genel kuruluna 37 üye katıldı. Eski yönetimden sadece 3 üyenin katıldığı genel kurulda önceki yönetimde yer alan Özgür Keskin liste çıkardı. Divan Başkanlığı'nı Altan Güney'in yaptığı genel kurulda önceki yönetimin faaliyet raporunun ve denetim raporunun görüşülmemesi tartışmalara neden oldu.

SUAT DENİZ, İSMİNİN LİSTEDEN ÇIKARILMASINI SİTEDİ

Genel kurul delegelerinin takımdan ayrılan Umut Kaya ve Murat Uluç'un nasıl gittiğini öğrenmek istemesi üzerine eski yöneticilerden Polat Mersin, Umut Kaya'nın yeni imzaladığı sözleşmedeki 'Kulüp isterse futbolcunun sözleşmesini tek taraflı fesih edebilir' maddesine kızıp kulüp müdürüyle tartıştığını, yeni sözleşmenin yırtılıp iptal edildiğini söyledi. Polat Mersin ayrıca, Murat Uluç'un da sözleşmesinde yer alan 10 bin lira getirmesi halinde serbest kalır maddesini kullandığını ve ifade etti. Öte yandan, Özgür Keskin'in listesinde denetim kurulu asil üyeleri arasında yer alan Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Suat Deniz, yönetim listesini beğenmediği için isminin listeden çıkarılmasını istedi.

KESKİN, "ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ İLK MAÇIMIZA RAHAT ÇIKMAK"

Özgür Keskin'in divana sunduğu yönetim listesi yapılan açık oylama sonucu oy birliği ile göreve getirildi. Oylama sonrası söz verilen Başkan Özgür Keskin, öncelikle hedeflerinin 31 Ağustos 2014 günü başlayacak ligdeki ilk maç olan Bayrampaşa karşılaşmasına çıkabilmek olduğunu söyledi. Takımın maçlara çıkmama gibi bir ihtimalinin dahi olduğunu dikkat çeken Keskin, "Hiç kimseye abartılı sözler veremeyeceğim. Ama icra yoluyla haczedilen kupaların geri getirilmesi için çalışma başlattık. Kupaların geri getirilmesi konusunda söz verebilirim. Aydın şehrinin bu takımının yok olmaması için herkesin desteğine ihtiyacımız var" dedi. Özgür Keskin Başkanlığındaki 15 kişilik yönetim, Cavit Eskici, Erdal Karakavukoğlu, Murat Küçükoğlu, Mukadder Özer, Birol Emir, Akın Güdücü, Bilal Alhan, Hilal Batmaz, Selda Bek, Hacer Oybak, Arif Kunur, Hakan Özdel, Uğur Saydar ve Mert Sevim'den oluştu.

FOTOĞRAF