Bulgaristan'ın Samokov kentinde bugün sona erecek olan Yıldızlar Serbest ve Grekoromen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde 5 Türk sporcu mindere çıktı.

Ekrem Öztürk, finalde Altın, Hacı Karakuş ve Ozan Tanga (3.'lük 5.'lik) bronz madalya için akşam seansında mindere çıkacaklar.

Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımımızda şampiyonanın son günü sabah seansında mindere, 46 kg'da Ozan Tanga, 54 kg'da Ekrem Öztürk, 63 kg'da Hacı Karakuş, 76 kg'da Salih Aydın ve 100 kg'da ise Cemalettin Akbıyık çıktı.



HACI KARAKUŞ GÜNE FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Milli takımımız adına mindere ilk olarak 63 kg'da Hacı Karakuş çıktı. Karakuş 1. Tur karşılaşmasında Yunanistan'dan Nikolaos Damianakis ile karşılaştı. Maçın hemen başında çırpma tekniği ile 4-0 öne geçti. Hacı, devrenin son saniyelerinde aynı tekniği 2 defa daha uyguladı ve 10-0 teknik üstünlükle karşılaşmayı kazandı. 2. Turda ise Hacı Karakuş Sırp, Aleksa Erkı ile karşılaştı. Maçın favorisi olan Karakuş, bu karşılaşmayı da teknik üstünlükle 8-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ermenistan'lı Arman Baghdasaryan ile karşılaşan Karakuş, maçın ilk devresini beraberlikle geçti. İkinci devreye hızlı başlayan Hacı, rakibine ilk ihtarını verdirdi. Ancak yerde paun çıkaramadı. Son bir dakikaya girilirken Ermeni sporcu iki defa 4 puanlık oyun yaptı ve bir anda 8-0 öne geçti. Kenar yönetimi bu puanlara itiraz etti, skor 5-0'ra indi. Ancak Karakuş, rakibi karşısında puan çıkaramadı ve karşılaşmayı 5-0 kaybetti. Ermeni sporcu finale çıkınca Karakuş, 3.'lük 5.'lik maçına çıkabilmek için repesaj maçına çıktı. Repesajda Rus asıllı İtalyan, Valeriu Rusu ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kazanan Karakuş, akşam seansında bronz madalya için Ukrayna'lı Artem Matiash ile karşılaşacak.



CEMALETTİN AKBIYIK KENDİ HATASIYLA İLK TURDA YENİLDİ

100 Kiloda mindere çıkan Cemalettin Akbıyık 1. Turda Rus Oleg Kahaberovitch ile karşılaştı. Maçın hemen başında Rus sporcu çırpma tekniği ile 4-0 öne geçti. Akbıyık, puan ararken rakibine tuş pozisyonunda yakalandı ve tuş olarak maçı kaybetti. Akbıyık, (3.'lük 5.'lik) repesaj maçı için Rus sporcunun finale çıkmasını bekledi. Rus sporcu yenilince Cemalettin Akbıyık repesaj şansını kaybetti ve Şampiyonaya veda eden ikinci sporcumuz oldu.

OZAN TANGA İLK MAÇINDA ŞOV YAPTI

Sabah seansının en keyifli maçı 46 kg'da Ozan Tanga'dan geldi. 1.Tur ilk maçında Çek Miroslav Vasinka ile karşılaştı. Maçın hemen başında rakibine 2 puanlık teknik uyguladı ve 2-0 öne geçti. 20. Saniyede ise Ozan adeta sazı ele aldı ve rakibini peş peşe çırparak skoru 10-0 yaptı. Seyircilerde oğun alkış alan milli sporcumuz karşılaşmayı teknik üstünlükle kazandı. 2. Turda Ozan Norveç'li Haavard Jorgensen ile karşılaştı. Tanga ilk ihtarını rakibine verdirdi ve maç yerde bağlamayla devam etti. Bağlamadan puan çıkarsada devre 4-4 sona erdi. İkinci devreye sporcumuz iyi başladı ve çırpma tekniği ile 6-4 öne geçti. Sporcumuz so saniyelerde rakibine puan vermedi ve karşılaşmayı 9-4 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Tanga, çeyrek finalde Rus Vıctor Vedernıkov ile karşılaştı. Bu maça kadar adeta şov yapa Tanga, Rus sporcu karşısında bir varlık gösteremedi ve karşılaşmayı 10-0 teknik üstünlükle kaybetti. Rus sporcu finle çıkınca Tanga, 3.'lük 5.'lik maçına çıkabilmek için repesaj maçına çıktı. Repesaj karşılaşmasında Belarus'lu Maksim Nehoda ile karşılaşan Ozan, maça kötü başladı ve 5-0 geriye düştü. Devrenin son saniyelerinde Belarus'lu sporcu 3 puan daha aldı ve karşılaşma 8-0 oldu. Ancak kenar yönetimi itiraz etti e skor 4-0'ra düştü devre bu şekilde tamamlandı. İkinci devrede de Ozan, maça inanılmaz bir dönüş yaptı. Çırpma tekniğiyle 2 puan alarak skoru 4-ye taşıdı. Ardından rakibini tuş pozisyonunda yakaladı ve tuş yaparak 3.'lik 5.'lik için mindere çıkacak. Tanga akşam seansında Romen, Alexandru ile karşılaşacak.

SALİH AYDIN İK TURDA YENİLDİ

76 Kiloda ilk maçına çıkan Salih Aydın, İsveç'li Aleksandar Geogije'ye maçın ilk dakikasında Tuş oldu. Aydın, (3.'lük 5.'lik) repesaj maçı için İsveç'li sporcunun finale yükselmesini bekledi. Ancak Geogije'ye çeyrek finalde yenilince sporcumuz Aydın, şampiyonadan elendi.

EKREM ÖZTÜRK SAYI TUŞUYLA BAŞLADI

54 Kiloda ilk maçına çıkan Ekrem Öztürk ise, Macar Mark Kovacs ile karşılaştık. Tenik olarak rakibinden çok üstün olan milli güreşcimiz, karşılaşmayı 9-1 teknik üstünlükle kazandı. Çeyrek finalde Ermeni Adgar Tamazyan ile karşılaştı. Çok çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk devresi 7-2 Öztürk'ün lehine bitti. İkinci devrenin hemen başında ermeni sporcu çırpma tekniğiyle 2 puan aldı ve skor 7-4 oldu. Maçı bırakmayan Ekrem, 2 defa rakibini çırparak 4 puan aldı ve karşılaşmayı 11-4 kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Rus asıllı Alman, Artur Tatarnov ile karşılaştı. Maç boyunca üstün güreşen milli mayomuz Öztürk, Alman sporcuyu 7-1 yenerek finale yükseldi. Öztürk, finalde Rus sporcu Sagid Magomedislamovitch Butaev ile altın madalya mücadelesi yapacak.

Sabah seansında, Salih Aydın ve Cemalettin Akbıyık şampiyonadan elendiler.

ERCAN ATA, SAMOKOV-

EA(UD)