Avrupa'nın kulüpler bazındaki 1 numaralı organizasyonu Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus ile Barcelona karşı karşıya geldi.


Bu sezon La Liga ve İspanya Kupası'nı kaldıran Barcelona, Almanya Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki finalde Juventus'u 3-1 yenmeyi başardı ve Şampiyonlar Ligi kupasını da müzesine götürerek sezonu 3 kupayla tamamladı.

Juventus'la ilk kez finalde eşleşen Barcelona, Ivan Rakitic (Dk. 4'), Luis Suarez (Dk. 68') ve Neymar (90+5) golleriyle tarihinde 5. kez Şampiyonlar Ligi şampiyonu oldu.

İtalyan temsilcisinin tek golünü 55. dakikada Alvarı Morata kaydetti.

SEZONU 3 KUPAYLA KAPATTI!

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Juventus'u 3-1 yenen Barcelona, tarihinde 5. kez kupaya uzanırken, sezonu 3 kupayla kapadı.

Maçın ardından düzenlenen törenle Barcelona, kupasını UEFA Başkanı Michel Platini'nin elinden aldı. Kupa töreninde ilk olarak maçın hakemi Cüneyt Çakır ve yardımcılarına ardından finalist takım Juventus'un oyuncularına ve teknik heyetine madalyaları takıldı.

Podyuma son olarak çıkan Barcelonalı futbolculara ve teknik kadroya madalyaları takıldıktan sonra Platini, kupayı Barcelona'nın birinci kaptanı Xavi Hernandez'e verdi. Defans oyuncusu Gerard Pique ise uğur getirmesi amacıyla kale filelerini sökerek yanına aldı.

Barcelona, bu sezon ligde ve İspanya Kral Kupası'nda mutlu sona ulaşmasının ardından Şampiyonlar Ligi'nden de zaferle ayrıldı. 2008-09 sezonunu da 3 kupayla kapatan Katalan temsilcisi, bunu 2 kez başaran tek takım olarak da futbol literatürüne adını yazdırdı.

Katalan temsilcisi, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 8. finalinde 5. kez kupayı kaldırma başarısı gösterdi. 1991-92 sezonunda, o zamanki adıyla UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası finalinde Sampdoria'yı 1-0 yenen Barcelona, 2006'da Arsenal'i 2-0, 2009 ve 2011'de karşılaştığı Manchester United'ı ise sırasıyla 2-0 ve 3-1 mağlup ederek kupayı müzesine götürmüştü.

-------------------

Juventus: 1 - Barcelona: 3

Stat: Berlin Olimpiyat

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun (Türkiye)

Juventus: Buffon, Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Dk. 89 Coman), Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal (Dk. 79 Pereyra), Tevez, Morata (Dk. 85 Llorente)

Barcelona: Ter Stegen, Alves, Pique, Mascherano, Alba, Rakitic (Dk. 91 Mathieu), Busquets, Iniesta (Dk. 78 Xavi), Messi, Suarez (Dk. 90+6 Pedro), Neymar

Goller: Dk. 4 Rakitic, Dk. 68 Suarez, Dk. 90+7 Neymar (Barcelona), Dk. 55 Morata (Juventus)

Sarı kartlar: Dk. 11 Vidal, Dk. 41 Pogba (Juventus), Dk. 70 Suarez (Barcelona)
Avrupa'nın en büyüğü Barcelona