Türkiye Genç Erkek Güreş Milli Takımımız, 38 ülkenin katıldığı Avrupa Şampiyonası'nın son gün sabah seansı karşılaşmalarında gücünü gösterdi.

Şampiyonanın ilk gününü 3 bronz madalya ile kapatan Milli güreşçilerimizden Barış Kaya ve Yunus Emre Dede Altın madalya, Fatih Erdin ve Haydar Yavuz ise bronz madalya için akşam seansında mindere çıkacaklar.

Polonya'nın Katowiçe şehrinde dün başlayan Gençler Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası ikinci gün sabah seansında, 55 kg da Barış Kaya, 66 kg da Haydar Yavuz, 84 Kg da Fatih Erdin ve 120 kg da Yunus Emre Dede mindere çıktı.

ALTIN MADALYA UMUDU FATİH ERDİN ŞOK YARATTI

Hala Spodek Spor Salonu'nda serbest stil müsabakalarının son gününde ilk olarak mindere 84 Kg da Fatih Erdin geldi. Macar, Gyurist Gergely karşısında 1 dakika dolmadan denediği tekniklerle 10-0 teknik üstünlükle kazanarak 2. Tura çıktı. Bu turda Gücü Giorgi Chkhartishvili ile karşılaştı. Maçın favorisi olan Erdin, ilk devreyi 2-0 önde kapattı. Maçın son bölümlerinde Giorgi, 3-2 öne geçti. Fatih rakibini çırparak 4-3 öne geçti. Son 7 saniyeye girildiğinde Gürcü sporcu maç buyunca en iyi yaptığı iş,solto tekniğini uyguladı ve 5-4 öne geçerek karşılaşmayı kazandı. Giorgi'nin finale çıkmasıyla repesaj hakkı kazanan Fatih Erdin, Rus Aslan Bibulatov kaşsısına çıktı. Erdin bu maçı 7-3 kazanarak ikinci repesaj maçına çıkma hakkı elde etti. Erdin, 3.'lik 5.'lik maçına çıkabilmek için İtalyan Raffi William ile karşılaştı. Bu maçı 10-0 teknik üstünlükle kazanan milli güreşçimiz, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkma hakkı elde etti.

HAYDAR YAVUZ YARI FİNALDE YENİLDİ

Şampiyonada Milli takımımız adına ikinci olarak mindere 66 kg da Haydar Yavuz çıktı. Yavuz, Litvanya'lı Rokas Valantitas karşısında 3 defa iki puanlık oyunla 6-0 öne geçti. 40.'cı saniye dolarken rakibini tuş pozisyonunda yakaladı ve karşılaşmayı 14-0 teknik üstünlükle kazanarak 2. Tura çıktı. Yavuz bu turda, Moldova'lı Toma Vascan karşısında 8-0 öndeyken tuş yaparak çeyrek finale yükseldi. Yarı finale çıkmak için Haydar Yavuz, Ermeni Aren Alekyan ile karşılaştı. Karşılaşmayı 12-2 teknik üstünlükle kazanan Yavuz, yarı finale yükseldi. Yavuz, yarı finalde Azeri Murad Süleymanov ile karşılaştı. Bu karşılaşmayı 7-6 kaybeden Yavuz, akşam seansında bronz madalya için mindere çıkacak diğer sporcumuz oldu.

HAKEMLERİ DE YENEN BARIŞ KAYA FİNALDE

55 kg da Barış Kaya, çeyrek final karşılaşması ile başladı şampiyonaya. Moldova'lı İgor Chichioi karşısında maç sonuna kadar üstün güreşen Kaya, maçı (10-1) kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde ev sahibi Polonya'lı Tomasz Ogonowski karşısında iki defa sayı olarak geri düşmesine rağmen devreyi 6-4 önde kapattı. İkinci devre ise Hakemlerin özellikle tamamlanmayan oyunda Polonyalı sporcuya iki puan vermesi Kaya'yı hırslandırdı. Son 45 saniye kala skoru 12-6'ya getiren Milli sporcumuz, son saniyede rakibini tuş yapmasına rağmen hakemlerin vermemesine tepki gösterdi. Kaya bu sonuçla akşam seansında Altın madalya için Rus, Tamir Garmaev ile finalde karşılaşacak.

YUNUS EMRE DEDE RAKİPLERİNE PUAN VERMEDEN FİNALE YÜKSELDİ

Milli takımımız adına son olarak 120 kg da Yunus Emre Dede mindere çıktı. Çeyrek final karşılaşmasında Yunan, Christos Mavridis ile karşılaştı. Yunanlı rakibi karşısında ilk devreyi 4-0 önde kapatan Dede, maçı 10-0 teknik üstünlükle kazanarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde Macar Mihaly Nagy ile karşılaştı. Bu maçı da 10-0 teknik üstünlükle kazanan Dede finale yükseldi. Akşam seansında Yunus, Gürcü Geno Petriashvili ile altın madalya mücadelesi verecek.

ERCAN ATA - KATOWİÇE / DH