Ercan ATA/HELSİNKİ, () - FİNLANDİYA'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda ikinci gün müsabakaları Trio Arena'da sabah seansıyla başladı.

Günün ilk maçında 53 kiloda Burcu Kebiç, Rus Maria Gurova karşısına çıktı. Maça kötü başlayan Burcu, rakibinin iki oyununa cevap veremedi ve minder dışına kaçınca 4 puan geriye düştü. Milli güreşçi, puan farkını kapatmaya çalışsa da Maria Gurova'nın istekli oyununa cevap veremedi ve 8-0 geriye düştü. Maçın ilk iki dakikasına girildiğinde Maria Gurova, Burcu'yu tuş pozisyonuna getirdi ve tuş yaparak müsabakayı kazanan taraf oldu. Burcu Kebiç'in rakibi Maria Gurova kazanınca Kebiç, repesaj maçı için Bulgar Evelina Nikolova Georgieva karşısına çıktı. İlk dakikalarda 3-0'lık skor yakalayan Kebiç, devreye 5-0 öne girdi. İkinci devreye tutuk başlayan Burcu Kebiç, kontrollü güreşmeye çalıştı ve ilk ihtarını pasif güreşmekten aldı. Ancak oyun kontrolünü kaybetse de Kebiç, karşılaşmayı 7-3 kazanarak, bronz madalya için akşam seansında Moldovalı Natalia Budu karşısına çıkacak.

HELSİNKİ'DE HAFİZE ŞAHİN FIRTINASI

Kadınlarda 60 kiloda mücadele eden Hafize Şahin, ilk maçında Belaruslu Mikhalkova Nadzeya ile karşılaştı. Geçen yılın Avrupa üçüncüsü olan ve bu şampiyonada kilosunda az sporcu bulunan Hafize, maçı kazanarak direkt olarak çeyrek final müsabakasına çıktı. Rakibi Nadzeya'yı ilk devrede tuş eden Hafize Şahin, yarı finalde İngiliz Olga Butkevych ile eşleşti. Karşılaşma boyunca etkili güreşen Hafize, bir ara 2-0 geriye düşse de son 2 dakikayı 12-7 önde bitirdi. Ancak bu dakikadan itibaren İngiliz sporcunun atakları başladı ve son saniyelerde skor 14-14 oldu. Son puanı alan Hafize Şahin, finale yükseldi. Ancak İngiliz sporcunun kenar yönetimi itiraz etse de sonuç değişmedi ve Hafize Şahin kadınlarda Türkiye adına tarih yazdı.

SEZER AKGÜL ŞOKE ETTİ

2013 yılında Avrupa üçüncüsü olan 57 kilo Sezer Akgül, ilk müsabakasını Moldovalı Grec Clim ile yaptı. Karşılaşma boyunca üstün güreşen, geçen yılın Avrupa üçüncüsü Akgül, rakibi Grec Clim'i 7-2 yenerek ilk turu kolay geçti. Ancak 2. turda Sezer Akgül şoke etti. Rus Rustam Ampar ile karşılaşan Sezer, inanılmaz hatalar yaparak karşılaşmayı 8-3 kaybetti. Sezer Akgül'ün yenildiği Rustam Ambar da Belaruslu rakibine yenilince Akgül repesaj maçına çıkma hakkını kaybetti ve ilk gün şampiyonadan elendi.

Erkeklerde ise mindere 61 kiloda Recep Münir Aktaş çıktı. 1. turda Belaruslu Sunkho Rashytkhanau karşısında ilk iki puanını pasif oyunu ile veren Aktaş, kısa sürede toparlandı ve peş peşe aldığı puanlarla skoru 4-1'e taşımayı başardı. İkinci devreye iyi başlayan Aktaş, Belaruslu rakibi karşısında oldukça istekli güreşerek ilk maçını 8-4 almayı başardı. 2. turda ise Recep Münir Aktaş, Ukraynalı Vasyl Shuptar karşısında bir varlık gösteremedi ve maçı 3-0 kaybederek, şampiyonadan elenen bir diğer sporcu oldu.

ea (os)