EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda Hollanda-Türkiye maçını İngiltere'de naklen veren Sky Sports, Amsterdam Arena'da Hollanda'nin ciddi bir tehlike yaratamadığını vurgularken, devre arasında "Turkish Delight (Türk lokumu)" anonsunu yaparak Fatih Terim'in takımını övdü ve ilk devre sonunda şok skor yorumunu yaptı.

"Maçı kazanmak Türkiye'nin hakkıydı"

Amsterdam Arena'da kabus yaşayan Hollandalı taraftarların takımlarının sergilediği futbolla hayal kırıklığına uğradığına dikkat çeken Sky Sports, maçın sonunda "Maçı kazanmak Türkiye'nin hakkıydı. Türkiye bu sonucu hak etmedi. Sergiledikleri futbolla maçı kazanmalıydılar. Fatih Terim uzatmalarda yenilen golle hayal kırıklığına uğramış olmalı" yorumunu yaptı.

"Türkiye'ye yazık"

Hollanda basınının takımlarını çok eleştireceklerini vurgulayan Sky7, Türkiye'nin büyük şans kaçırdığını belirtti. Oynadığı futbol ile herkesi etkileyen Türkiye'nin bu grupta oynayabileceğini gösterdiği vurgulandı. "Türkiye'ye yazık" diyen Sky, Fatih Terim'den "kaplan" diye bahsederken futbolcularına istediği futbolu oynattığına işaret etti.

"Türklerin dramatik gecesi"

Türkiye'nin Hollanda ile uzatmada yediği golle berabere kalmasına İsveç basını da geniş yer ayırdı. Aftonbladet gazetesi, her iki takımın da, İzlanda'nın İsveçli Teknik Direktörü Lasse Lagerback'e çalıştığı yorumunu yaparken, maçın skorunun her iki takıma da yaramadığı belirtildi.

Expressen gazetesi ise haberinde "Türklerin dramatik gecesi" başlığını atarken, Hollanda "ipten döndü" yorumunu yaptı. Haberin içeriğinde, Türkiye'nin uzatmada yediği gol için, ''Çok şansız bir gol'' yorumu yapılırken, Hollanda'nın futbolu içinse "fiyasko" ifadeleri kullanıldı.