İsviçre'nin Zürih kentindeki Letzigrund Stadı'nda yapılan 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı Türkiye, 1 bronz madalya ile tamamladı.

Türkiye şampiyonada 33 sporcuyla yer alırken, toplam 5 Türk sporcu 6 branşta finalde mücadele etti. Erkekler 3000 metre engelli finalinde Tarık Langat Arıkan, erkekler 5 ve 10 bin metre finalinde Ali Kaya, erkekler 200 metre finalinde Ramil Guliyev, kadınlar 3 bin metre engelli finalinde Özlem Kaya ve kadınlar 5 bin metre finalinde Gamze Bulut yarışırken, Türk atletlerden sadece erkekler 10 bin metrede Ali Kaya bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Kadınlar maratonunda da 5 bin ve 10 bin metrelerde olimpiyat ikinciliği ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Abeylegesse, ilk kez milli takım düzeyinde yarıştığı maratonda 2:29:46'lık derecesiyle mücadeleyi 5'inci sırada tamamladı.

Büyük Britanya 12 altın, 5 gümüş, 6 bronz madalya ile zirvede yer alırken, ikinci sıradaki Fransa, 9 altın, 8 gümüş ve 6 bronz madalya elde etti.

Almanya ise 4 altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalyayla üçüncü sırada yer aldı. Türkiye ise şampiyonayı erkekler 10 bin metrede Ali Kaya ile kazandığı

bronz madalya ile 23'üncü sırada bitirdi.