Merkezi Paris'te bulunan ve dünyada futbol hukuku ile en üst düzeyde ilgilenen seçkin ve sınırlı sayıda avukatın üyesi olduğu Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği AIAF'in (International Association for Football Lawyers) düzenlediği spor hukuku konferansı, 11-12 Haziran tarihleri arasında Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te gerçekleştirildi.

Ana teması "Futbol Sektöründe Oyuncunun Yeri" olan konferansta, on sekiz yaşın altındaki oyuncuların menfaatlerinin FIFA düzenlemeleri çerçevesinde korunması, futbolcunun kendi transferindeki söz hakkının arttırılması ve futbolcunun imaj hakları, ele alınan önemli konulardan bazılarıydı.

Söz konusu toplantıya Türkiye'yi temsil eden tek üye olarak avukat Emin Özkurt katıldı ve futbolcunun imaj hakları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

NEYMAR DAVASININ AVUKATLARI DA KONFERANSTA YER ALDI

Konferansta söz alan diğer önemli hukukçular arasında Barcelona'nın eski başkanı Rossel'in istifa etmesine neden olan Neymar transferinin perde arkasına ilişkin önemli bilgiler paylaşan, Neymar'ın ve İspanya şampiyonu Atletico Madrid'in başarılı hocası Diego Simone'nin avukatı ile Barcelona'nın FIFA'dan ceza alma durumu ile karı karşıya kaldığı davada kulübü savunan uzman hukukçular da bulundu.

2015'DEKİ GENEL KURUL TÜRKİYE'DE AV. EMİN ÖZKURT KOORDİNASYONUNDA YAPILACAK

Kapanış günü yapılan Uluslararası Futbol Hukukçuları Derneği genel kurulunda ise önemli bir karar alındı ve 2015 yılında gerçekleştirilecek olan uluslararası konferansın ve genel kurulun, Av. Emin Özkurt koordinasyonunda Türkiye'de yapılmasına oybirliği ile karar verildi.

Türkiye'den bu önemli konferansa katılan tek uzman olan Av. Emin Özkurt toplantıya dair görüşlerini şu şekilde paylaştı: "Konferans önemli bir katılımla ve gayet verimli geçti diyebilirim. Futbolun ve futbolcunun güncel sorunlarına hep beraber yanıt aramaya çalıştık. Bu tür uluslararası konferanslar sporun ve spor sektörünün hangi yöne evirileceğine ilişkin bizlere önemli ipuçları veriyor."

Av. Emin Özkurt, konferansta yaptığı sunumun konusu olan futbolcunun imaj hakları ile ilgili sorduğumuz soruya ise şu yanıtı verdi: "Konferansta yaptığım sunum futbolcunun imaj haklarına ilişkindi. Bence bu alan dünyada henüz tam manasıyla doğru bir zemine oturtulmuş değil. Futbolcular haklarını neredeyse hiç bilmiyorlar ve bundan dolayı ciddi gelirlerden mahrum kalıyorlar. Ben konferanstaki sunumumda, imaj hakları ve bunlardan arzu edilen faydayı sağlama adına futbolculara hukuken nasıl yol gösterilmesi gerektiğini anlatmaya çalıştım."