ADANA Yelken İhtisas Kulübü'nün milli sporcularından 14 yaşındaki Berk Demirkıran, Fas'ın Agadir kentinde yapılan Uluslararası Yelken ve Optimist Yarışları'nda 15 ülkeden 82 sporcuyu  geride bırakarak genel sıralamada şampiyon oldu.
Adana Yelken Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan, Seyhan Baraj Gölü'nde kendisini yetiştiren 14 yaşındaki sporcuları Berk Demirkıran'ın Atlas Okyanus'unda Optimist'i ile 82 sporcu arasından genel sıralamada şampiyon olup Türk Bayrağı'nı göndere çektirdiğini söyledi. Demirkıran ile gurur duyduklarını belirten Adana Yelken Kulübü Başkanı Mustafa Tuyan "Bu müthiş bir başarı" dedi.
Berk Demirkıran'ın şampiyonluğunu Adana yelken tarihinin en önemli başarısı olarak değerlendiren Başkan Tuyan şöyle konuştu:
"Çok mutlu olduk, gurur duyduk. Dünyanın en önemli sporcularının yelken açtığı Atlas Okyanusu'nda sporcumuzun şampiyonluğu olağanüstü bir başarı. Kutluyoruz. Antrenörümüz Emrah Sürmen'e ve ailesine de katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz."
Adana Yelken İhtisas Kulübü'ne Türkiye ikinciliği ile en önemli dereceyi kazandıran ve şu an da antrenörlük yapan Emrah Sürmen de "Berk, beni bile geçti. İyi hazırlandık ve güzel bir sonuç aldık. Şeref kürsüsünde Türk bayrağımız ile yer almak çok güzel bir duyguydu" dedi.
Milli takımda da görev alan antrenör Sürmen, Berk'in yeni rotasını ise Avrupa ve Dünya Şampiyonası olduğunu söyledi. Sürmen, Sultan Hancıoğlu'nun juri olarak katıldığı Fas'taki yarışmada diğer sporcular Arda Türkmen'in 15, Doğukan Sonuzun'un da 32'nci olduğunu ekledi.

AP(AP/AÖ) FOTOĞRAF