ERCAN ATA, SAMOKOV /

Bulgaristan'da devam eden Yıldızlar Avrupa Güreş Şampiyonası'nı yerinde takip eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı ve Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, gündeme ilişkin 'ya açıklamalarda bulundu.

Göreve geldiği günden itibaren ulusal ve uluslararası bütün müsabakalarda sporcularla birlikte olan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Avrupa Şampiyonası'ndan Dünya Kupası'na kadar birçok konuda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

"2016 VE 2020 YILINA KADAR EN İYİLERİNİ BULACAĞIZ"

Avrupa Şampiyonası'nda üst düzeyde performans sergileyen Yıldız Kızlar Güreş Milli Takımı'nı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik eden Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, "Antrenörlerimize de özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kızlarımız, zaman içerisinde daha iyisini yapacaklardır. Yaklaşık 1,5 ay sonra Dünya Şampiyonası var ve aynı azimle yola devam edeceğiz. 2016 ve 2020 yılına kadar en iyilerini bulmak için gayret gösteriyoruz. Çocukları sürekli turnuvalara götürerek tecrübe edindiriyoruz." dedi.

"FAALİYET SAYIMIZI ARTTIRARAK SPORCULARDAKİ STRESİ AZALTIYORUZ"

Milli güreşçiler Taha Akgül ve Rıza Kayaalp'in mücadele ettikleri sikletlerde şu anda Avrupa'nın ve Dünya'nın en iyi güreşçileri olduğunu hatırlatan Başkan Yerlikaya, "Eylül ayında Özbekistan'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası'nda da aynı performansı göstereceklerinden eminim. Tabii ki bütün sporcularımızın altın madalya potansiyeli var. FILA üyeleri bile grekoromen takımımızın güçlü olduğunu ve serbest güreş takımımızın müthiş bir enerjiye sahip olduğunu kabul etti. Zaman geçtikçe daha da üzerine kocayacağız. Bu hafta Grekoromen stilde Dünya Kupası müsabakaları var. Onun akabinde İzmir'de Şampiyonlar Turnuvası var. Ondan sonra Güreş Ligleri ve daha sonra Süper 1. Lig'in finalleri var. Amacımız, faaliyet sayısını arttırarak onların üzerindeki stresi azaltabilmek." İfadelerini kullandı.

"BOL MADALYALI YILLAR BİZİ BEKLİYOR"

Milli Güreşçi Ayşe Vatansever'in Bulgaristan'da kazandığı madalyanın kadın güreşi için bir atılım olduğunu dile getiren Hamza Yerlikaya, "Aslında 2 altın madalya alabilirdik ama sadece Ayşe Vatansever bronz madalya kazandı. Çocuklarımız için sürekli yurtiçinde ve yurtdışında kamplar düzenliyoruz. Rakiplerinin kendileri gibi etten ve kemikten olduğunu anladılar. Bol madalyalı yılların bizi beklediğini söyleyebilirim. Bugün, Yıldız Erkekler Grekoromen Güreş Milli Takımımızdan 5 sporcumuz tartıya çıkıyor. Diğer 5 sporcumuz da yarın tartıya çıkacak. Umudumuz fazla çünkü yatırımlarımız ağırlıklı olarak altyapıya yönelik. Sürekli sporcularımızı takip ediyoruz ve artık müsabakaları bekliyorum. Geçen seneden daha iyi bir performans bekliyorum çünkü çocuklarımızda bu potansiyel var." şeklinde konuştu.

"AİLEM BANA HAKKINI HELAL ETSİN"

Sporculuk hayatında olduğu gibi federasyon başkanlığı döneminde de yoğun bir tempo içerisinde yer alan Asrın Güreşçisi Hamza Yerlikaya, Türk milletinin kendilerine önemli bir görev verdiğini belirterek, "Bizim yerimizde oturma gibi bir lüksümüz yok. Biz daima çalışmak zorundayız. Çocuklarımızdan sadece başarı bekliyoruz. Bunu istemek için sürekli onlarla birlikte olmak ve aynı havayı teneffüs etmek gerekiyor. Aile içerisinde ufak tefek sıkıntılar oluyor ama onlar da tabii ki anlayış gösteriyorlar. Ailem bana hakkını helal etsin." açıklamalarında bulundu.

"TÜRK GÜREŞİNİ ANKARA'DAN YÖNETME DÖNEMİ BİTTİ"

Geçmiş yıllarda olduğu gibi Ankara'dan Türk güreşini idare etme yönteminin sonra erdiğini söyleyen Yerlikaya, "Biz çalışmak zorundayız ve bu uğurda mücadele edeceğiz. 30 yıldır gidilmeyen illere gidiyoruz. Sporcularımızı bire bir izliyor ve antrenörlerimizle sohbet ediyoruz. Bize bu imkanları sunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç'a da çok teşekkür ediyorum. Başarıyı tabana yaymamız için bize tam destek veriyorlar ve biz de zaman içerisinde bu desteğin karşılığını vereceğiz" diye konuştu.

EA (UD)