İngiliz Daily Mirror gazetesi bugünkü "Özil Hakiki Mükemmel" manşetli haberinde Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger'in, eleştirilen Alman oyuncusu Mesut Özil'e sahip çıktığına dikkat çekti.

Mesut Özil'i "tamamen mükemmel bir futbolcu" olarak öven Arsene Wenger, 42 milyon sterlinlik rekor transferine yapılan eleştirilerin çok sert olduğunu belirterek, Almanya'nın orta saha milli oyuncusunun Dünya Kupası dışında Arsenal'e geldiği ilk yılda İngiltere Futbol Federasyonu Kupası'nı da kaldırdığına dikkat çekti ve onla ilgili görüş ayrılığında haksızlık yapıldığını savundu.

Beşiktaş maçındaki performansıyla çok tenkit alan Mesut Özil'in oyununun takdir edilmesi gerektiğini belirten Arsene Wenger, Özil'in performansının ikinci bakışta iyiye gittiğine işaret etti.

Arsene Wenger, "Özil'e çok sert çıkışlar yapılıyor. Mesut iyi bir futbolcu. Tüm yaptıkları zekice. Her şeyi zamanlaması mükemmel. Hiçbir zaman topu atmakta, pas vermekte gecikmiyor. Topu vermekte geç kalan futbolcuların sayısı inanılmaz derecede fazla. Özil ile bu sorunu yaşamıyorsunuz. Müzik için oynayan biri gibi. Zaman ayarlaması mükemmel. Çoğu futbolcuda bu yok. Onun daha fazla takdir edilmesi lazım. Dünya Kupası'nda Almanya'nın yedi maçında da oynadı. Dünya Kupası galibi olarak döndü. Almanya'da da çok eleştiriler aldı ama günün sonunda takımda yer aldı" dedi.

Daily Mirror, Mesut Özil'in yorgunluktan Beşiktaş maçında çökecek hale geldiğine dikkat çekerken Arsene Wenger'in, zaman geçtikçe Mesut Özil'in futbolunun zirvesine çıkacağını ileri sürdü