ALMANYA - İsveç Dünya Kupası karşılaşmasında maçın bitiminine 8 dakika kala sakatlanıp çıkan Mesut Özil'in bu cumartesi günü Arsenal'in kendi sahasındaki Norwich maçında oynayıp oynamayacağı Arsenal'da panik yaratırken, İngiliz basını Mesut Özil'i manşetlere çıkartmaya devam etti.
Bu hafta da İngiltere'nin yüksek tirajlı WSC ve Match futbol dergileri Mesut Özil'i kapak yaptılar.
İki dergi de Mesut Özil'in Arsenal'a geldiğinden bu yana takımı zaferden zafere koşturduğunu ve Arsene Wenger'in kariyerini kurtardığına dikkat çektiler.
İngiliz gazeteleri de bugün takımının belkemiği olan Türk asıllı futbolcunun dizindeki sakatlığı sebebiyle korku içindeki Arsene Wenger'in futbolcusunun sakatlığının ne kadar ciddi olduğunu öğrenmek için merakla doktor raporunu beklediğine dikkat çektiler.
Her maçını mercek altına alan İngiliz gazeteleri Mesut Özil'in sakatlığına geniş yer verdi.
Evening Standard gazetesi dünkü baskılarında "Özil'in sakatlığı korkulduğu kadar kötü değil" başlıklı haberinde Arsenal'in 42.4 milyon sterlinlik transferinin Almanya maçının 45. dakikasında takımının ilk golünü 25. doğum gününde attığına dikkat çekti.
Sakatlığı yüzünden cumartesi günkü Norwich maçında oynayıp oynamayacağı merak edilen Mesut Özil'in sakatlığını Daily Telegraph gazetesi büyüttü.
Almanya Milli Takımı'nda 17. golünü atan Mesut Özil'in Arsenal'in idman sahası London Colney'e bugün dönmesi bekleniyor.
Bu hafta Mesut Özil'in özelliklerinin rehberini tam 4 sayfada toplayan 57,108 tirajlı Match, Mesut Özil'in Arsenal'i Premier Lig'de nasıl şampiyonluğa götürdüğünun analizini yaparken tekniği, hırsı, futbol cambazlıkları, vizyonu, sol ayağındaki tılsım kale alındı. Takımı kazandırmak için Mesut Özil'in çimen sahadaki her karışı doldurduğuna dikkat çeken Match, teknik açıdan Almanya'nın süperyıldızı gibi kabiliyetlisine rastlanmadığını, Mesut Özil'in dünya çapında bir tekniğe sahip olduğunu vurguladı. Mesut Özil'in sol ayağının tılsımlı olduğunu futbol dergisi, Arsenal'in yeni futbolcusunun pas verişinde topla oynayışınını çok futbolcunun hayalinde gördüğünü belirtti.
Mersut Özil'in en iyi futbol beynine sahip olan futbolculardan biri olduğunu kaydeden İngiltere'de çocuk ve gençler piyasasına hitap ediyor. FZ(MA/FG)