Galatasaray'ın iki gurbetçi futbolcusu Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş, İsviçre kampında basının karşısına çıktı, soruları cevapladı.

Yasin Öztekin ve Sinan Gümüş'ün basın toplantısındaki ilk sözleri Thun maçında sakatlanan Koray Günter hakkındaydı. Yasin, "Koray, geleceğin en iyi stoperlerinden biri. Daha güçlü döneceğine inanıyorum. İnşallah en kısa zamanda aramıza katılır." derken; Sinan Gümüş ise "Maalesef son maçta kardeşim gibi sevdiğim Koray, kötü bir sakatlık yaşadı. Futbolda bu sakatlıklar oluyor. Daha güçlü döneceğini umuyorum. Bütün camia onun arkasında. İnşallah sağlıklı ve iyi bir şekilde geri döner." diye konuştu.

"3 KUPAYA DA TALİBİZ"

Yasin Öztekin; kamp süreci ve yeni sezon ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "3 kupaya da talibiz" derken sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hocamızla birlikte bütün takım iyi çalışıyoruz. Sezona da iyi başlamak istiyoruz. Buradaki oyuncuların hepsi oynamak istiyor. Pozisyonlarda fazla oyuncunun olması performans ve rekabeti artırıyor. Forvette çok fazla yetenekli oyuncu var. Elimizden gelenin en iyisini yapmak istiyoruz. Ancak hoca kimi layık görürse o oynar. Ligde 34 hafta var. Pozisyonlar ve isimler değişecektir. Her şeye hazırız. Tek amacımız kupalar kazanmak."

"BASINDAN ÖĞRENİYORUM"

İnişli-çıkışlı grafiği hakkında sorulan bir soruya da cevap veren Yasin, "Her zaman iyi hazırlanıyorum ama bazen olmuyor. Türkiye'de zaten bir maçta kötü oynayınca eleştiriliyorsun. Ama elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Üzenlere de cevabı vermesini biliyorum." dedi.

Yasin; basında çıkan haberlere ilişkin olarak yaptığı açıklamada da, "Elbette ki yönetimle de hocamla da görüşüyorum. Ancak çıkan haberleri ben de basından öğreniyorum." ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

"Sonuçta iş bizde bitiyor. İki sene önce 3 kupa aldık. takım aynıydı; Podolski geldi; bir iki kişi eksikle oynadık. Sonuçta iş bizde bitiyor. Biz istersek Galatasaray'ın önünde kimse duramaz. Taraftar olmazsa eksik oluruz. Kupa aldığımız dönemde stat doluydu. Maça çıktığımda o desteği hissettiğimde heyecanlanıyordum. Bu sene inşallah zaaflarımızı kapatıp 3 kupayı da almak istiyoruz.

İlk sezon 7 gol, 7 asistim vardı. Daha sonra kupayla birlikte üzerine koydum. Hoca ve pozisyon değişikliği performansınızı etkileyebiliyor. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bu sene kimseye o kozu vermeyeceğim. Hem kendim hem takımım iyi çalışacağız."

"EURO 2016'DA OLMAK İSTERDİM"

EURO2016 Fransa'ya gitme ümidi olduğunu ama gidemediğini belirten Yasin Öztekin, eylül ayında başlayacak 2018 Dünya Kupası Grup Elemeleri'nde oynamak istediğini belirterek, şunları söyledi:

"2015'te bizden daha iyi bir milli takım yoktu. 2016'da çok iyi olacağımızı düşünüyordum, bütün Türkiye hissediyordu ama ne oldu ne bitti bilmiyorum. Ama biz iyi takımız. Genç takımız. 2018 yolculuğu umarım bizim için iyi geçer. EURO 2016'da olmak isterdim ama hoca için de kolay bir karar değil. 2016 için bir umut vardı. Faydalı olmak isterdim, ama olmadı. Hocanın kararı ve saygı duyuyorum. Hocamız Sinan ve beni inşallah çağırır. Tabii önce performansımızı artırmamız lazım. Bunu küçüklüğümüzden beri istiyoruz."

SİNAN GÜMÜŞ: TEKLİF YOK, TERCİHİMİ YAPMADIM

Almanya doğumlu Sinan Gümüş, kendisine sorulan milli takım sorusuna verdiği cevapla çağrı beklediğini söyledi. Sinan Gümüş, "Tercihimi henüz yapamadım" diyerek şöyle devam etti:

"Önce bir teklif gelmesi lazım. O yüzden milli takım konusunda bekleme sürecindeyim. Ayrıca pasaport sıkıntım da var. Ama gönlüm Türkiye'den yana. Teklif gelirse, daha net açıklama yaparım."

Sinan, Galatasaray A takımındaki süreciyle ilgili yaptığı açıklamada ise "Ağabeylerimin deneyimlerinden faydalanıp öğrendiklerimi sahada göstermek amacındayım. İlk sezonumda az şans buldum; ikinci sene 3 ay sakatlık yaşamama rağmen benim adıma iyi geçti. Taraftar sevgisi benim için büyük bir motivasyon. Umarım bu sene benim ve camia adına iyi bir sene olur ve şampiyonluk yaşarız." dedi.

Sinan Gümüş önemli olanın şampiyonluk olduğunu, kimin ne kadar süre aldığından çok nasıl değerlendirdiğinin önemli olduğunu belirterek, "Hedef şampiyonluk, kim süre alırsa iyi bir şekilde değerlendirmek ister. Önemli olan takım olarak en iyi performansı göstermek. Ofansif oyuncu olarak tabii ki hedeflerim var. Selçuk ağabey 'Seneye senden 15 gol bekliyorum' demişti. Ben de 15 golün üzerine çıkarsam çok mutlu olurum." dedi.

Sosyal medyada takım arkadaşı Podolski'ye özendiğini de belirten Sinan Gümüş, "Burada iki yıl geçirdim. Uzun süre de burada olmak istiyorum. Sosyal medyada Podolski'ye özeniyorum. Maşallah her gün bir fotoğraf paylaşıyor. Sosyal medyadan çok destek var. Taraftarları da kırmak istemiyorum." dedi.

SİNAN GÜMÜŞ'ÜN ARJEN ROBBEN ANISI

Galatasaray'ın genç yıldızı Sinan Gümüş, İsviçre kampında yapılan basın toplantısında ilginç hatıralarını da anlattı. Bir ara konuşurken, soruyu unutan ve ne cevap vereceğini şaşıran Sinan Gümüş, 'soru neydi diye' sordu ve gülüşmelere neden oldu.

Basın toplantısının sonunda Yasin ve Sinan Gümüş arasında ilginç bir diyalog da yaşandı. Sinan Gümüş, örnek aldığı isim sorusuna "Arjen Robben" dedi. Yasin Öztekin "Neyini beğeniyorsun?" diye sorunca Sinan Gümüş de "Saçlarını" cevabını verdi.

Sinan Gümüş, Arjen Robben hayranlığına da değindi ve Wesley Sneijder ile anısını paylaştı. Wesley Sneijder'in kendisini Robben ile görüştürdüğünü söyleyen Sinan, çok mutlu olduğunu kaydetti. Sinan açıklanmasında, "Bir gün deplasmanda yemekte Wesley, bana telefonu verdi, Facetime'da Arjen Robben vardı. Çok sevdiğimi duyunca Facetime'dan Robben'i arayıp beni görüştürdü. Kanatta oynamayı seviyorum. Arjen Robben'i beğeniyorum." dedi.