Dünya Kupası'nın favorilerinden Arjantin, Belo Horizonte'de oynanacak İran maçıyla ikinci tura çıkmayı garantilemeyi hesaplıyor.

Ilk maçta Bosna Hersek'le oynadığı 5-3-2'lik oyun düzenini tamamen bırakan Sabelle, oyuncuların da ricasıyla 4-3-3'e geri dönüyor. Romero; Zabelata, Garay, Ferandez, Rojo; Gago, Mascherano, Di Maria; Messi, Higuain ve Agüero Arjnatin'in ilk onbirinde yer alacak. Sabella'nın Bosna maçının ilk yarısında tercih ettiği oyun düzeni büyük tartışmalara neden olmuş, Messi kendini ikinci yarıdaki 4-3-3'lük düzende daha rahat hissettiğini açıklamıştı. Sabella dün yapılan basın toplantısında Messi'nin açıklamalarından rahatsız olmadığını, oyuncularının en iyi performansını sergiledikleri düzende oynatacağını söylemişti.

Arjantin İran'ı yenerse ikinci tura çıkmayı garantileyecek. İstatistiklere göre Angel Di Maria, Lionel Messi, Gonzalo Higuain ve Sergio Agüero dörtlüsü birlikte çıktıkları hiçbir maçı kaybetmemişler ve toplam 25 gol kaydetmişler. İran'ın Portekizli teknik direktörü Carlos Quieroz kupa sonrası istemesi de baskılar yüzünden fars ekibi bırakacağını açıklamıştı. Real Madrid ve Portekiz milli takımı eski teknik direktörü Queiroz, dün yaptığı basın toplantısında Arjantin maçının İran için tarihi bir maç olduğunu belirterek "ya hep ya hiç" için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Javier Mascherano, İran maçıyla birlikte 100. kez milli formayı giymiş olacak. 30 yaşındaki oyuncu ilk olarak 16 haziran 2003'de 2-2 beraberlikle sonuçlanan Uruguay maçında Arjantin milli takımında yer almıştı.