CANAN KAYA, RİO DE JANEİRO-

Arjantin tam 8771 gün sonra kupada yarı finale yükseldi. 1990'dan beri yarı finale yükselemeyen Arjantin milli takımı nihayet şeytanın bacağını kırdı. Gonzalo Higuain'in attığı golle Belçika'yı 1-0 yenen Arjantin, kupa hayalini devam ettiriyor. Son 24 yıldır çeyrek finalden öteye geçemeyen Arjantin bu süre zarfından tam 26 kupa maçı oynadı. Maradona, Caniggia ve Batistuta efsanelerinden kurulu 1990 Arjantin milli takımından bu yana, Riquelme, Crespo, Saviola, Zanetti gibi çok iyi oyuncular tangocuları özledikleri zafere taşımaya çalıştı. Şimdi dünyanın en iyi oyuncusu Messi'ye sahip olan Arjantin, yıllardır özlemini kurduğu şampiyonluğa kendini daha yakın hissediyor.



Maçın oynandığı Brasilia'dan Rio Janeiro'ya oradan başkent Buenos Aires'e kadar Arjantinlilerin olduğu her yerde şenlikler yapılıyor.



La Nacion gazetesi "Büyük zafer: Arjantin en iyi maçını oynadı, üzerindeki laneti yendi ve şimdi yarı finalde" başlığıyla galibiyeti duyururken Clarin gazetesi "Arjantin uğursuzluğu yendi ve artık dünyanın en iyi dört takımından biri oldu" sözlerini öne çıkardı.



İnfobae: "24 sene sonra yarı finaldeyiz", Pagina 12 "Hayal kurmaya devam etmek için yarıfinaldeyiz", Ole "oooh Bu öyle bir duygu ki" ve El Grafico "Zafer şimdi daha da yakın" başlıklarını kullandılar.

MESSİ: "HİÇ OLMADIĞIMIZ KADAR İYİ BİR TAKIM OLDUK"



Arjantin milli takım kaptanı Lionel Messi, bütün arkadaşlarını tebrik ederek "İlk dört arasına girmek çok zordu, bunu hakederek başardık" dedi.



Maç sonrası açıklamalarda bulunan Messi, galibiyet getiren golün mimarı Higuain için de özgü dolu sözler söyledi. Kazanmak için kararlı olmak ve çok koşmak zorunda olduğumuzu biliyorduk diyen Messi "Bütün ekip özveriyle oynayarak, hak edilmiş bir başarıya imza attı. Bugün rakibe fırsat vermedik, boşluk bırakmadan oynadık. Hiç olmadığımız kadar iyi bir ekip olduk. Bu yüzden çok memnunuz" diye konuştu.

SABELLA: "ARJANTİN EN İYİ OYUNUNU OYNADI"



Arjantin Teknik Direktörü Alejandro Sabella, tangocuların kupadaki en iyi oyununu Belçika karşısında oynadığını söyledi. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Sabella, Neymar'a da geçmiş olsun dileklerini iletti.



Arjantin'i yarı finale çıkarma şansına erişen Sabella, maç hakkında "Bütün takım için çok büyük sevinç ve mutluluk duyuyorum. Ortaya konan teknik ve ortaya konulan oyun bakımından en iyi maçımız oldu" yorumunda bulundu.

DI MARÍA KUPAYA VEDA ETTİ



Di Maria'dan gelen kötü haber Arjantinlilerin yarı final sevincini gölgeldi. Arjantin Futbol Federasyonu (AFA), Belçika maçının 32. dakitasinda sol bacağından yaralanan Di Maria'nın kupaya veda ettiğini duyurdu. Nijerya maçı sonrası Sergio Agüero'nun sakatlığından sonra Arjantin hayati önemde diğer bir oyuncusu olmadan kupa macerasına devam edecek.

RİO DE JANEİRO'DA BİNLERCE ARJANTİNLİ GALİBİYETİ KUTLADI



Rio de Janeiro'da FIFA'nın kurduğu fan fest alanında maç izleyen binlerce Arjantinli galibiyet sevincini Copacapana'da yaşadılar. Çeyrek final maçı için bilet bulamadıkları için Rio de Janeiro'da kalmayı tercih eden Arjantinliler Rio plajlarında ve sokaklarında kutlamalar yaptılar.