ARDA TURAN: "YENİ İDOLUM EMRE DEĞİL INIESTA" "GİCA HAGİ'DEN TOPA SAHİP OLMAYI, ÇABUK KAYBETMEMEYİ VE MAÇIN 90 DAKİKA OLDUĞUNU UNUTMAMAYI ÖĞRENDİM" "YAŞADIĞIM YERDE DUYGU VE YARDIMLAŞMA PARADAN ÖNCE GELİR" Mehmet ÇİFTÇİ, MADRİD- Arda Turan İspanya'da yayınlanan Libero Dergisi'ne verdiği özel röportajda futbol geçmişi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Arda Turan futbolu dar sokaklarda ve cadde aralarında öğrendiğini belirterek "Sürekli sokaklarda futbol oynuyordum. Yetişkinlik çağında bile bu bazen böyle devam ediyor, bu yüzden Türkiye'deki futbol İspanya'ya benzemez çünkü çocuklar halen sokaklarda futbol oynuyor" sözlerini etti. Futbol oynamaya başlarken iyi bir öğrenci olmasına rağmen ders çalışmadığı zamanlarda ailesinin futbol oynamasına müsaade etmediğini kaydeden Arda Turan, ailesinin, 10 yaşında olduğunda da, 26 yaşına geldiğinde de aldığı kararlara hep saygılı olduğunu bu yüzden inanılmaz bir aileye sahibim düşüncesini taşıdığını belirtti. Sokak aralarında futbol oynamasının tekniğine yardımcı olduğunu da kaydeden Arda Turan, Gica Hagi'den topa sahip olmayı, çabuk kaybetmemeyi ve maçın 90 dakika olduğunu unutmamayı öğrendiğini söyledi. Milli futbolcumuz Arda Turan Galatasaray'da oynarken idolünün Emre Belözoğlu olduğunu ancak şu anda yeni idol olarak Barcelona'da forma giyen İniesta'yı gösterebileceğini söyledi. Arda Turan, İniesta'nın yaşının ilerlemesine ve sahada rakip olmalarına rağmen bu oyuncuya olan hayranlığının devam ettiğini de vurguladı.

İspanyol Libero dergisine verdiği özel röportajında Arda Turan, Fatih Terim'den önce futbolunun gelişmesinde yardımcı olan ismin Ersun Yanal olduğunu hatırlatarak Yanal'ın 3-5-2 sisteminde sağ kanadın tümünü kendisine teslim ettiğini ifade etti. İspanya'da bir Arda Turan akımından haberdar olduğunun da altını çizen milli futbolcumuz taraftarlara teşekkür ederek golcü bir futbolcu olmadığını çünkü iyi oyun ile organizasyonu daha çok sevdiğini, bir sıralama yapılması halinde ise gol atma isteğini en sona koyacağını itiraf etti. Arda Turan özel yaşantısı ile ilgilide açıklamalarda bulundu ve dindar bir olduğunu, ramazanlarda oruç tuttuğunu hatırlattı. Yıldız futbolcumuz hayatında paraya pek önem vermediğine de işaret ederek yaşadığı yerde duygunun, yardımlaşmanın paradan önce geldiğini söyledi. MÇ (UD)