Milli futbolcumuz Arda Turan'ın Kral Kupası'nda Atletico Bilbao ile oynanacak olan rövanş karşılaşması öncesi yapılan idmanda ani bir sakatlık yaşaması teknik heyeti alarma geçirdi.

Arda'yı acil olarak Madrid'deki Fremap de Majadahonda kliniğine kaldıran yetkililer burada yapılan ilk kontrollerde yıldız futbolcunun sağ arka alt baldırında aşırı yüklemeden kaynaklanan ağrılar olduğunu tespit ettiler. Uzmanlar bu durumu maç trafiği yoğunluğuna bağlayarak endişe edilmemesi konusunda açıklama yaptılar. Arda Turan'ın son haftalardaki gösterdiği büyük başarıyı da göz önünde bulunduran doktorlar milli futbolcumuzun kendisini daha fazla yormamasını ve kısa bir süre için dinlenmesi yönünde tavsiyede bulundular.

Doktorlardan gelen bu tavsiye üzerine hemen harekete geçen Atletico Madrid teknik heyeti Arda'yı apartopar Kral kupası maçı kadrosundan çıkardı. Arda'nın takımının hafta sonu Real Sociedad karşısında oynanacak olan La liga karşılaşmasında da sahaya çıkmasının riskli olacağı belirtiliyor. Arda Turan bu sezon iki kez aşırı yüklemeden dolayı sakatlık geçirmiş biri iki diğeri ise dört hafta olmak üzere yeşil sahalardan uzak kalmıştı.

Bu arada, Atletico Madrid'in La liga, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere üç kupada da iddalı olması milli futbolcumuzun maç trafiğine bakıldığında sürekli kadroda yer alması açısından endişeleri artırıyor.Spor yazarları Atletico Madrid'in kadro derinliğinin zayıf olması yönünden bu tür sakatlıklara alışık olması gerektiğine işaret ederek Arda'nın aşırı yüklemeden kaynaklanan rahatsızlıklarının sürpriz olmadığını belirttiler. İspanyol basını, Arda'nın sakatlığı için "hassas bir kayıp" başlıklarını atarak Atletico Madrid'in yıldız futbolcunun yokluğunu hissedeceğini ifade ettiler.

Atletico Madrid yönetimi Atletico Bilbao ile oynanacak olan Kral kupası sonrası Arda ile ilgili daha geniş bir açıklama yapması bekleniyor. MEHMET ÇİFTÇİ - MADRİD / MÇ(GH)