MEHMET SEDEF'TEN İYİ HABER
Konya Medicana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Soylu, hastanelerinde anjiyo olan MP Antalyasporlu futbolcu Mehmet Sedef hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Mehmet Sedef'in sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Doç. Dr. Soylu, şunları söyledi:
"Mehmet hastaneye geldikten sonra yaptığımız anjiyoda kalbin çok önemli  damarı olan arter damarının başında çok yoğun tromboz olduğunu gördük. Damarda akım tamamen kesilmemişti, fakat aynı büyük damarın aşağısında akım kesilmişti. Pıhtının bir kısmı muhtemelen oraya gitmişti. Kalp damar cerrahisindeki arkadaşlarımla durumu değerlendirdik. Aslında bu durum acil by-pas gerektirecek durumlardan bir tanesidir. Ama Mehmet'in yaşı itibariyle ve ciddi pıhtı yükünden dolayı başka bir seçeneği denemek istedik ve hastaya yoğun pıhtı eritici tedavisine başladık. Bir saat önce tekrar kontrol anjiyosunu yaptık. Daha sonra pıhtının önemli oranda dağılmış olduğunu, damardaki akımın ciddi şekilde düzelmiş olduğunu ve damarın uç tarafındaki tıkanıklığın da kaybolmuş olduğunu gördük. Yapılan tedaviden ciddi şekilde fayda gördü. Kısmen pıhtı dağılmış olsa da yine de belirtiler var. Bir başka pıhtı eritici tedaviyle devam edeceğiz. Bir kaç gün sonra da kontrol anjiyosunu yapmayı düşünüyoruz. Şimdilik durumu çok iyi. Dün verdiğimiz tedaviden sonra ciddi şekilde rahatladı. Şikayetleri büyük oranda kayboldu. Yaptığımız tetkiklerde de kalbin çok ciddi bir hasar görmediğini tespit ettik. Herhangi bir problem görülmüyor ve tedavisi devam ediyor."
4 GÜN DAHA HASTANEDE
Basın mensuplarının Mehmet Sedef'in yaşadığı durumun futbol hayatı için sıkıntı olup olmayacağının sorması üzerine Doç. Dr. Soylu,  bunu zamanın göstereceğini belirtti. Mehmet Sedef'in daha önce kalple ilgili hiç bir sıkıntısının olmadığını anlatan Doç. Dr. Soylu şöyle konuştu:
"Bu konuya dikkat çekmek gerekir. Dün maçını tamamlamış ve havaalanında şikayet başlamış. Maalesef bunu önceden öngörmek mümkün değil. Çok iyi bir maç sonrası kalp krizi geçirmek mümkün. Maç sırasında da geçirmek mümkün. Risk faktörlerinin olması önemli ama bazen de hiç bir risk faktörü bulamıyoruz. Ama hiç bir risk faktörü olmasa bile kalp krizi geçirmek mümkün."
Mehmet Sedef'in 4 gün daha hastanede kalacağını belirten Soylu, "Daha sonra yeni tedavinin ardından anjiyo kontrolü yapılacak. Çünkü damardaki problem büyük oranda dağılmış olmakla beraber devam ediyor. Tekrar yapacağımız anjiyo grafiden sonra yol haritası çizeceğiz" dedi.
SAĞLIK PERSONELİNE TEŞEKKÜR
Mehmet Sedef için yapılanlardan dolayı hastane personeline teşekkür eden kulüp doktoru Doç. Dr. Ali Erdoğan da Mehmet Sedef'in bugüne kadar kalbi ile ilgili hiç bir şikayeti olmadığını söyledi. Doç. Dr. Erdoğan, "Bu ön görülemeden aniden ortaya çıkıyor. Son derece de ciddi bir durumdu. Spor yapan herkesin bu konuda uyanık olmasına işaret etmekte fayda var. Ama son derece ciddi bir durum ve doğru yaklaşımla sevindirici bir hale geliyor. Buna katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.
BİZİ ÇOK ÜZDÜ
Mehmet Sedef'in yaşadıklarını kendilerini çok üzdüğünü belirten MP Antalyaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba da "Mehmet kardeşimiz bizi inanılmaz üzdü. Biz dünden beri ne olduğunu anlayamadık. Maç, futbol her şey bir tarafa arkadaşlar, bunlar gelip geçici şeyler. Önemli olan insanın sağlıklı olması. Onun hızla iyileştiğini görmek mutluluk verici. Ailesine ve futbol camiasına çok geçmiş olsun diliyoruz. Bir daha da böyle bir şeyle inşallah karşılaşmayız" diye konuştu.